Kütahya İmam Hatip öğrencileri deprem bölgesi Malatya’da ağırlandı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Malatya Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Kütahya Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kentte misafir edildi.

Ekleme: 12.10.2023 16:45:04 / Güncelleme: 12.10.2023 16:45:04 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" adıyla yeni bir özgün ve model uygulamayı hayata geçirdiğini ve bu kapsamda Kütahya’dan gelen İmam Hatip öğrencilerinin kentte ağırlandığını söyledi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı 'Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı' adıyla yeni bir özgün ve model uygulamayı hayata geçirmiştir. Program pansiyonu olan Anadolu İmam Hatip Lisesindeki öğrencilerimize, ülkemizin farklı il ve bölgelerinin tarihî ve kültürel zenginliklerini tanıtma, farklı kültür çevrelerinde yetişmiş öğrencilerin sosyal-kültürel açıdan birbirlerini tanımalarını sağlama, kardeşlik duygularının gelişmesine katkıda bulunma, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerine katılma amacıyla hazırlandı. Bu kapsamda ilimizde Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Kütahya Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizi ilimize misafir edilmektedir. Malatya’mıza bir haftalık ziyaret sürecinde her iki okulun pansiyonlu öğrencileri ile birlikte ‘Öyküler Farklı, Değerler Aynı’ sloganıyla kültürel etkileşim kurmaktadırlar. Misafir öğrencilerimiz, ilk gün Makamda bizleri ziyaret ederek programlarına başladılar. Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi velilerince hazırlanan Malatya yöresel yemeklerini tadan öğrenciler, günü Türkiye'nin ve Dünya'nın önde gelen fotoğraf müzesi ziyaret ettiler. Gezinin ikinci günü öğrenciler, Arslentepe, Ulucami, Hasan Basri Türbesi ve Orduzu Pınarbaşı Hayvanat bahçesini gezdiler. Çevreci gençlerimiz Orduzu Pınarbaşı tabiat parkında çöp toplayarak duyarlılıklarını halka göstermişlerdir. Malatya’nın eski tarihi cezaevi ve tekstil müzelerinin yanı sıra Malatya kaptaj bölgesi ziyaret etiler. İnönü üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Hasan Kavrak, Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Çiftlikçi ve emekli öğretmen Kemal Deniz’in sunumları ile her iki ilimizin ortak kişi ve değerleri öğrencilerimizle paylaşıldı. Program Darende gezisi ile devam edecek. Deprem sürecinin etkilerini bir nebzede olsa unutturacak böylesi kıymetli bir etkinliğe katkılarından dolayı tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler