Motosikletlerin kış bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?        

Mevsim geçişlerinde başta lastik değişimi olmak üzere motosikletlerin periyodik bakımlarının yapılması çağrısında bulunan ustalar, motosiklet sürücülerine uyarılarda bulundu.

Ekleme: 12.10.2023 16:30:07 / Güncelleme: 12.10.2023 16:35:48 / Röportaj / Ankara Haberleri
Destek için 

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte motor bakımlarına sürücülerin dikkat etmesi gerektiğini belirten motosiklet ustası Özgür Şahin, bakım yaptırdıkları yerlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Motor bakımları konusunda İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Şahin, tamir için bilindik motor ustalarına gidilmesi gerektiğini söyledi.

"Trafikte motor sürücüleri pek fark edilmiyorlar"

Şahin, "Şu anki motokuryeler sıfır motor kullanmalarından dolayı lastiklerine dikkat etsinler. Fabrika lastikleri ile yola çıkılmaması gerekir. Kesinlikle kışlık lastik almaları gerekir. Motor bakımlarının tam olarak yapılması gerekir. Trafikte motor sürücüleri pek fark edilmiyorlar. Bu yüzden trafikte gerçekten dikkatli olmaları gerekir. Şu an geriden gelen eleman olmadığı için insanlar çıraklık yapmadan ustalık yapmaya çalışıyorlar. Bu yüzden de motor sürücülerine sıkıntı çıkaran ustalar olabiliyor. Öncelikle buna dikkat etmeleri gerekir. Kaliteli malzeme kullanılması bu hususta önde gelen kurallardandır." dedi.

“Eski ve bilindik ustalara gidilmesi en doğru olanıdır”

Konuşmanın devamında Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"Çıraklık gelmediği için insanlar, motokuryeliği bırakıp 'bir iki cıvata söküp takabiliyorum.' 'Kapağı açabiliyorum' diyerek motor tamirciliği yapıyorlar. Ama bu iş çok zor bir iş. Gerçekten kafa yoran bir iş. Bu işin çıraklığını yapmadan ustalığı yapılmaz. Bu yüzden eskiden motokurye olup tamirci dükkanı açan arkadaşlara gitmesinler. Eski ve bilindik ustalara gidilmesi en doğru olanıdır. Motor malzemelerinde 3 sınıf malzeme vardır. Vatandaşlar fiyatlarına göre kalitelerini anlayabilir. Dışarıdan malzemeleri kendileri almasınlar. Kendileri malzemeleri almaya kalktıkları zaman kötü malzemeyi yüksek fiyata almak zorunda kalıyorlar. Sonrasında bize getirdikleri malzemeden hayal kırıklığına uğruyorlar. Motokuryelere tavsiyem; tamircinin kendisinin temin etmesini sağlamaları gerekir." (İLKHA)