Filistin'de son durum!

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırıları 6. gününde de devam ediyor.

Ekleme: 12.10.2023 14:21:04 / Güncelleme: 12.10.2023 15:32:09 / Dünya
Destek için 

İşgalcilerin ambargosu altındaki Gazze Şeridi'nde tek elektrik santralinin yakıtı da bitti. Santral devre dışı kalınca bölgede elektrik kesildi. Bölge tamamen elektriksiz, susuz ve gazsız kaldı. İşgal rejiminin bölgeye yönelik saldırıları da gece boyunca devam etti.

İşgal rejiminin  Savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda 9 kişi şehid oldu, çok sayıda bina yıkıldı. İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 1200 kişi şehid oldu, 5 bin 200'den fazla kişi de yaralandı.

-Siyonist rejimin Savunma Bakanı Yoav Gallant,  'Hamas denen şeyi ortadan kaldıracağız. Hamas yeryüzünden silinecek. Var olmaya devam etmeyecek. İsrailli çocukların öldürüldüğü ve hepimizin kendi işimize baktığı bir durum olmayacak' dedi.

-İşgalcilerin Şeyh Rıdvan mahallesini hedef alan şiddetli bombardımanın ardından enkaz altında kalan çocuklar çıkarıldı.

-İşgal donanması Gazze'nin batısını vurdu.

-Siyonist rejimin Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz: ''Barışın da bir zamanı var, savaşın da. Şimdi savaş zamanı.'' dedi.

-Kızılhaç Gazze'deki hastanelerin elektrik kesintisi nedeniyle morga dönüşeceği uyarısı yaptı. 

-Hamas'ın donanmadan sorumlu komutanının işgalcilerce şehit edildiği iddia edildi. 

-Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonla ölen siyonist sayısı 1300'e yükseldi, 3000 siyonist ise yaralandı. 

-İşgalciler Gazze'ye misket bombalarıyla saldırı düzenliyor. 

-AP, Mısırlı bir kaynağa dayandırdığı haberinde Mısır’ın, Gazze’den çıkacak olan Filistinliler için çıkış koridorları oluşturulmasını reddettiğini aktardı. 

-İşgal ordusu, kara harekatı için henüz verilmiş bir karar olmadığı ancak ordunun kara harekatına hazırlandığı bildirildi. İsrail ordusu, "Gazze'de güvenlik duvarı kuruyoruz. Yaklaşan herkesi vuracağız." açıklamasını yaptı.

-Siyonist  işgal ordusunun İç Cephe Komutanı Tümgeneral Rafi Milo, roket atışlarının yavaş ilerlemesinin, Hamas'ın kendisini uzun bir savaşa hazırladığını gösterdiğini söyledi. Milo, "Hamas, ateşi haftalarca sürecek bir şekilde yönetiyor ve günde yaklaşık 200-400 roket atış hızına düşerek çok uzun bir savaşa olanak veriyor" dedi.

-Siyonist rejimin sözde enerji bakanı, Hamas'ın elindeki siyonist rehineleri serbest bırakıncaya kadar Gazze'ye yakıt ve elektrik verilmeyeceğini söyledi.  Siyonist Katz, ''Gazze'ye insani yardım mı gerekiyor? Gazze'deki İsrailli rehineler serbest bırakılmadan hiçbir elektrik şalteri, su vanası açılmayacak. Yakıt tankerleri Gazze'ye girmeyecek. İnsani harekete karşı insani hareket. Kimse bize ahlak dersi vermesin.'' dedi.

-Siyonist ordu, Hamas'ın komando karargahına saldırdığını açıkladı. 

Kassam Tugayları'nın bombalaması sonucu Sderot'taki bazı binalar yanıyor.

-Siyonist rejimin cumartesinden bu yana devam eden saldırılarında Gazze'de en az bin evin yıkıldığı bildirildi. 

-Uluslararası Kurtarma Komitesi: Şiddetin devam etmesi durumunda, felaket niteliğinde insani sonuçlara karşı uyarıda bulunuyor ve uluslararası insancıl hukuka saygı çağrısında bulunuyoruz.

-Ormanlara yayılan kokunun ardından Kibbutz Bari'de 23 Siyonistin cesedi bulundu.

-Füzelerle vurulan Sderot'un belediye başkanı şehirdeki yerleşimcilerin tahliye edileceğini açıkladı.  Sderot'ta 7 yerleşimcinin yaralandığı belirtiliyor.

-İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Ebu Ubeyde konuştu, "Direniş Filistin'de nasıl hazırlıklı idiyse, aynı şekilde Filistin dışında da hazırlıklıdır. Gazze'de neler olduysa, siyonist düşman bunu başka arenalarda da yaşayacaktır. Bugün Güney Lübnan'da yaşananlar, sizi bekleyen büyük hezimetin küçücük bir örneğidir. Lübnan arenasındaki kahramanlarımızı ve direniş savaşçılarımızı selamlıyoruz. Direniş, Gazze ile sınırlı değildir. İşgal rejiminin derinliklerine kadar uzanacaktır. Birliklerimiz parlak bir zaferin tablosunu çiziyorlar. Bizimle savaşamayan düşman, halkımızı kendisine hedef aldı."

-Gazze Şehri'nin batısındaki Genel Güvenlik Bölgesi'ne Siyonist bombardımanı yeniden başladı.

-Gazze'de şehid sayısı 1354'e  yaralı sayısı ise 6049 oldu.

-Hamas  ''Kudüs'ün batısında bulunan Beyt Şemeş'i  roketlerle vurduk'' açıklaması yaptı.

-Gazze'deki insani drama ilişkin açıklama yapan Hamas Hareketi: ''Yardım kuruluşlarına Gazze'ye tıbbi malzeme, yardım malzemeleri ve yakıtın ulaştırılması için acilen ve hızlı bir şekilde müdahale etme çağrısında bulunuyoruz.'' açıklamasında bulundu. 

- Siyonist rejimin savaş uçakları  Suriye'de Şam ve Halep Havalimanlarını vurdu. Havalimanlarının hizmet dışı kaldığı bildirildi. 

-Siyonist Halk Radyosu: Sderot'a yapılan son füze saldırısı şehrin tarihindeki en şiddetli saldırıydı.

Hamas: Halk kitlelerimizi acilen harekete geçmeye ve Batı Şeria'daki köylerimize saldıran işgal ordusuna ve onun yerleşimcilerine karşı koymaya çağırıyoruz.

 

Etiketler: