100'den fazlası çocuk 600'ün üzerinde kişi şehid oldu İŞGALCİ TERÖRİSTLER GAZZE’Yİ BOMBALIYOR

Siyonist İşgal Rejimi, İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’na karşı göğüs göğüse çarpışmayı göze alamadığı için savaş uçakları ve obüslerle Gazze’yi bombalıyor. Metrekare başına en çok insanın yaşadığı ve ‘Açık hava hapishanesi’ olarak adlandırılan Gazze’ye atılan her bomba çok sayıda sivil insanın hayatına mal oluyor. Gazze Şeridi’ndeki 365 km’lik alanda 2 milyon 350 binden fazla insan yaşamakta ve sığınacakları hiçbir yer olmayan bunca sivilin hayatına hiç bir önem verilmemesi insanlık vicdanını sızlatan bir durum. Gazze’yi aralıksız bombalayan işgalci teröristlere ANGLO-SAKSON ülkelerin(ABD ve İngiltere) sınırsız destek açıklamaları ise apayrı bir vicdansızlık örneği olarak tarihe geçecektir.

Ekleme: 10.10.2023 04:00:00 / Güncelleme: 10.10.2023 04:01:01 / Dünya
Destek için 

İşgalcilerin savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurması sonucu şehid ve yaralıların olduğu belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İigalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 600’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 900 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bölgedeki görgü tanıkları ve tıbbi kaynaklardan alınan bilgiye göre, kentteki sivil yerleşim yerlerine savaş uçaklarının düzenlediği bir dizi hava saldırısı sonucu ölenler ve yaralananlar oldu.

Gazze'nin Mısır sınırı yakınlarında bulunan Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'ne ait ev, terörist işgalcilerin savaş uçaklarının bombalaması sonucu yıkıldı.

Bölgedeki tıbbi kaynaklardan alınan bilgiye göre, enkaz altında kalanlardan en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Hava saldırısına maruz kalan evin çevresindeki diğer evlerde de büyük hasar meydana geldi, çok sayıda yaralanan oldu.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin Karaman ve Naayma caddelerindeki evleri hedef alan 20'den fazla hava saldırısında da onlarca kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine düzenlenen hava bombardımanı sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi çeşitli şekillerde yaralandı.

İşgalcilerin savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nin doğusunda bulunan bir evi de hedef aldı.

Yine Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait evin savaş uçaklarından atılan roketle vurulması sonucu bir kadın hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, siyonist işgalin savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu, 7 kişi yaralandı.

Kentin orta kesimlerindeki Yermuk Camisi yakınında bir ev de isabet aldı.

İşgalcilerden gece boyunca Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi hayatını kaybetti

Katil rejimin savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Gazze Şeridi'ndeki hastane ve güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Gazze'nin Mısır sınırına yakın Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'nin evine İşgalin savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu ev halkından 18 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda yıkılan evin enkazından çıkarılan yaralılar ise tedavi altına alındı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine düzenlenen hava bombardımanı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi yaralandı.

Yine Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait evin savaş uçaklarından atılan roketle vurulması sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu, 7 kişi yaralandı. Aynı bölgede HAMAS Hareketi'nin kurucularından ve Siyasi Büro Üyesi Ravhi Müşteha'nın evine de benzeri bir hava saldırısı düzenlendi.

Bölgede yaşayan görgü tanıklarına göre, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin belediye bölgesi, Karaman ve Naayma caddelerindeki yapılara 60'tan fazla hava saldırısı düzenlendi, bombardıman evlerde ve altyapıda büyük hasar oluşturdu.

TERÖRİST ÇETE İKİ GECEDE GAZZE'DE 1150'DEN FAZLA BİNAYI BOMBALADI

İşgal ordusu, geçen iki gece boyunca Gazze Şeridi'ne 1150'den fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Hava bombardımanı aralıksız sürüyor.

İşgal ordusundan konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, sadece 8-10-2023 gecesi yaptıkları saldırıyı anlattı. Açıklamaya göre; "Gece savaş uçakları, helikopterler, hava araçları ve topçu güçleri, Gazze Şeridi'nde HAMAS ve İslami Cihad'a ait 500'den fazla noktayı hedef aldı." ifadeleri kullanıldı.

Filistinli grupların bazı yetkilileri yaşadığı gerekçesiyle birkaç yüksek katlı konuta da hava saldırısı düzenlendiği aktarılan açıklamada, Beyt Hanun bölgesinde ise 3 tünelin hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının süreceğine dikkat çekildi.

ABD yardım gönderiyor

İŞGALCİ TERÖRİST ZOR DURUMDA

HAMAS’ın operasyonuna karşı şok olup hamisi ABD’den yardım isteyen Siyonist Yahudiler’e ABD, en güçlü ve en yeni savaş filosu ile yardıma koşuyor. ABD Savunma Bakanı Austin, USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu'nun Doğu Akdeniz'e hareket emrini verdi. ABD, Siyonist rejime destek gösterisi kapsamında donanma gemilerini ve askeri uçaklarını gönderiyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da yanında Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile kameraların karşısına geçerek, İşgal rejimine yönelik saldırılar üzerine açıklamalarda bulunmuş, siyonistlerin kendisini savunması için gerekli yardımların sağlanması konusunda desteğe devam edeceklerini belirtmiş ve "Benim yönetimimin israil’e desteği kaya gibi sağlam ve sarsılmazdır." demişti.

ABD, İşgalcilere olan desteğini göstermek amacıyla savaş gemilerini ve askeri uçakları daha yakın bir konumda bulundurma planları yapıyor.

Austin “Bölgedeki ABD Hava Kuvvetlerinin F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarını artırmak için de adımlar attık. ABD, gerekirse bu caydırıcılık duruşunu daha da güçlendirmek için küresel olarak hazır kuvvetlerini bulunduruyor” dedi.

Taarruz grubunda USS Gerald Ford’a eşlik eden diğer gemiler şöyle sıralanıyor:

Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü:

USS Normandy (CG 60)

Arleigh-Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri:

-USS Thomas Hudner

-USS Ramage

-USS Carney

-USS Roosevelt

ABD Savunma Bakanı Austin "ABD. israil savunma güçlerine hızlı bir şekilde mühimmat ve ek ekipman sağlayacak. İsrail'e ilk yardım paketi bugün hareket ediyor ve önümüzdeki günlerde yerine ulaşmış olacak" diye konuştu.

HAMAS ABD’yi uyardı:

“SONUÇLARININ FARKINDA OLMALI”

HAMAS sözcüsü Hazım Kasım, ABD'nin destek amaçlı işgal rejimine savaş uçağı göndermesinden korkmadıklarını ve ABD yönetiminin bu adımın sonuçlarının farkında olması gerektiğini belirtti.

Kasım, yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin, işgal rejimine destek amaçlı göndereceğini duyurduğu savaş gemisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kasım, şunları kaydetti:

"ABD'nin, işgalci rejime halkımıza yönelik saldırısında destek olmak için bölgeye uçak gemisi getireceğini duyurması, saldırıya fiili bir katılımdır. Bu ayrıca Kassam Tugayları'nın operasyonu sonrasında işgal ordusunun çöken moralini yeniden tesis etme girişimidir.

Bu adımlar ne halkımızı ne de onların Aksa Tufanı operasyonunda halkımızı ve kutsallarımızı korumaya devam edecek olan direnişini korkutmuyor.  Amerikan yönetimi bu adımın sonuçlarının farkında olmalıdır."

İslami Cihad:

ELİMİZDE 30 İŞGALCİ ESİR VAR

İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ziyad el- Nehhale, Aksa Tufanı operasyonunda 30'dan fazla işgalci siyonisti esir aldıklarını açıkladı.

Nehhale, yaptığı açıklamada İslami Cihad'ın elinde şu ana kadar 30'dan fazla işgalci siyonistin bulunduğunu, Filistinli esirler özgürlüklerine kavuşmadan bu esirlerin de serbest bırakılmayacağını söyledi.

Aksa Tufanı operasyonunun düşmanın zayıflığını ortaya çıkardığını; ona histeri ve felç yaşattığını belirten Nehhale, şunları kaydetti:

"Düşmanın kırılmaya muktedir olduğu ortaya çıktı. Gerçekten de kırıldı ve dünyadaki kötülüğün başı olan müttefiki Amerika ile ilk saatlerden itibaren yardım istedi.

Düşman, her şeye ve her yere yaydığı yalanlara rağmen artık aşağılanmış durumda.

Daha önceki savaşlar gibi bir savaş yürütmüyoruz.

Gazze, cesur savaşçılarıyla sözünü söylüyor ve tüm Filistin iradesini ve dünyadaki tüm özgür insanların iradesini özetliyor.

Gazze, Gazze ile Kudüs arasında veya Gazze ile Cenin arasında hiçbir ayrım görmeyen cihadımızın ve savaşımızın boyutunun bu olduğunu doğruluyor.

Düşman, yaşadığı yenilgi ve aşağılanmanın ardından, Amerikan örtüsüyle evleri yıkıp yıkarak, binaları ve sivilleri bombalayarak halkımızın ve savaşçılarının iradesini kırabileceğine inanıyor.

İşgale ve destekçilerine, bu suçun bizi yalnızca daha güçlü ve mücadeleye devam etme konusunda daha kararlı kılacağına dair güvence veriyoruz.

Düşman Gazze'deki evleri, binaları yıkıp sivilleri öldürerek moralini düzeltmeye çalışıyor ama önümüzdeki günler, bu yanılgıyı kıracaktır."

İşgalci Cumhurbaşkanı Herzog:

BU SAVAŞ ÇABUK BİTMEZ BİZİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Siyonist Yahudi işgal rejiminin sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, zor günlerin kendilerini beklediğini, "çok kapsamlı ve geniş bir savaşın göz açıp kapayıncaya kadar" bitmeyeceğini söyledi.

Herzog, Gazze'den kendilerine yönelik saldırılara ilişkin, halka hitaben bir konuşma yaptı.

Herzog: Bugünlerde içerisinde bulunduğu gelişmelerin, geniş kapsamlı bir savaşın parçası olduğunu dile getiren Herzog, "Böylesi bir savaş göz açıp kapayıncaya kadar bitmez. Düşmanlarımız önemli psikolojik çabalar sarf ediyor; siber saldırı, gerçek olmayan görüntüler ve raporlar yayınlayarak. Bunların tüm amacı içimize korku ve endişeyi salmak" ifadelerini kullandı.

Herzog, "tartışmasız bir gerçek olarak, başarmanın dışında İsrail devletinin başka bir seçeneğinin olmadığını" söyledi.

Rehavete kapılmamalarını isteyen Herzog, kendilerini zor günlerin beklediğini, "düşmana karşı birleşmenin ve tek yumruk gibi hareket edilmesi" gerektiğini kaydetti.

Siyonist basın:

ÖLEN İŞGALCİ SAYISI 800'Ü GEÇTİ

İşgalcilerin resmi yayın kuruluşu KAN’ın haberine göre, Gazze Şeridi sınırına yakın yerleşim yerlerinden Sderot’taki polis karakolunu ele geçiren Filistinli silahlı gruplar ve Kfar Azza yerleşim biriminde İzzeddin el-Kassam Tugayları ile israil güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Sözcü Hagari, son 24 saatte HAMAS'ın saldırılarında ölen askerlerinin sayısının 26 olduğunu belirtti.

Öte yandan The Jerusalem Post gazetesinin haberinde gayri resmi raporların 750 İşgalcinin kayıp olduğunu ortaya koyduğuna işaret edilerek, daha fazla ayrıntı verilmedi.

HAMAS'ın saldırılarında ‘resmi kaynaklara göre 500, yerel medyaya göre 800 israilli öldü, 2 bin kişi yaralandı.’

BATI YAKA'DA DA ARBEDE YAŞANDI                           

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile israil askerleri arasında arbede yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah, El Halil, Eriha, Kalkilya ve Selfit kentlerinde 5 Filistinlinin, israil askerlerinin ateş açması sonucu yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Hayatını kaybedenlerin arasında 13 yaşındaki Ahmed Abdunnasır er-Rabi'nin de olduğu duyuruldu.

Filistin Kızılay’ı, ekiplerinin Doğu Kudüs ve Batı Yaka'da yaralanan 92 kişiye müdahale ettiğini açıkladı.

NETANYAHU'DAN HALKA "BÖLGEYİ TERK ETMELERİ" ÇAĞRISI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün gece ulusa sesleniş konuşmasında, abluka altındaki Gazze Şeridi sakinlerine "bölgeyi terk etmeleri" çağrısı yaparak, HAMAS'ın bulunduğu tüm bölgeleri enkaza çevireceklerini söyledi.

HAMAS'ın siyonist işgalcilere karşı savaş başlattığını, durumun daha önce görülmediğini, bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Netanyahu, "Ordu, HAMAS'ın canını acıtmak için tüm gücünü kullanacak. HAMAS'ın toplandığı, gizlendiği her yeri sakat bırakıp enkaza dönüştüreceğiz." dedi.

İŞGAL REJİMİNDEKİ "ÖZEL GÜVENLİK DURUMU" YAYILDI

İşgalcilerin sözde Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Yoav Gallant’ın operasyonel değerlendirmelerin ardından "özel güvenlik durumunu" tüm ülke topraklarını kapsayacak şekilde genişlettiği duyuruldu.

Açıklamada, böylece İşgal ordusunun sivillere güvenlik talimatları verebileceği ve gerekli durumlarda kamuya açık alanları kapatabileceği bilgisi verildi.

SİYONİST İŞGAL REJİMİNDE "SAVAŞ HALİ" İLAN EDİLDİ

Siyonist işgal rejiminde sözde Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, diğer istihbarat ve güvenlik üst düzey yetkilileri güvenlik oturumu düzenledi.

Oturumun ardından ülkede "savaş hali" ilan edildi ve büyük askeri eyleme geçilmesi onaylandı.

Başbakanlığın açıklamasında ayrıca, "Gazze Şeridi'nden düzenlenen kanlı terör saldırısı, israil'i savaşa mecbur etti ve savaş 7 Ekim 2023 sabah 06.00'da başladı." ifadeleri kullanıldı.

İŞGALCİLER GAZZE'DEKİ EL-YERMUK CAMİSİ'Nİ VURDU

Siyonistlerin savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında Gazze'nin batısındaki El-Yermuk Camisi yıkıldı.

İşgalcilerin savaş uçakları, El-Yermuk Camisi'ni füzelerle hedef aldı. Bombalanan cami yıkıldı.

Bu yıkımla birlikte İşgalcilerin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında yıkılan cami sayısı 4'e yükseldi.

İşgal Çetesi El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin ve Muhammed el-Habib camilerini vurmuştu.

İŞGAL BASINI ‘AKSA TUFANI OPERASYONU’NU YAZDI

Siyonist işgalcilerin basını yetkililere dayandırdığı bilgiye göre:

“HAMAS’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın 7 Ekim Cumartesi sabah 06.30’da başlattığı ‘Aksa Tufanı Operasyonu’ ile israil’e 1000 kişilik askeri güçle toplamda 80 noktadan saldırı gerçekleştirdi.”