Kocaeli’den Filistin’e destek açıklaması

Kocaeli’de faaliyet yürüten STK’lerin oluşturduğu Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri, HÜDA PAR İl Başkanlığı ve vatandaşlar tarafından Filistin’e destek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Ekleme: 08.10.2023 00:50:05 / Güncelleme: 08.10.2023 00:51:46 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için 

Yatsı namazının ardından düzenlenen basın açıklaması programında, basın açıklamasını Muhammet Hanefi Akbulut okudu.

“Siyonist işgalciler hiçbir uyarıyı dinlemedi”

Siyonist işgalcilerin, yapılan bütün anlaşmalara, alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya saldırmaya ve topraklarını işgal etmeye devam ettiğini dile getiren Akbulut, “Filistin, her geçen gün siyonist israilin saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya israilin katliamlarına gözünü yummuş durumda. Bizler, yaşanan tüm süreçlerde şunu net bir şekilde gördük: Yeryüzünde bozgunculuk görevini üstlenmiş israil hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi. israil, her zaman istikrarın ve barışın karşısında düşmanca bir tutum sergiledi. Şimdi israilin karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

“Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

Yıllardır israilin başlattığı ve yaktığı bu ateşin kendisini yakacak bir ateş olduğunu belirten Akbulut, “Bugünlerde yaşanan olaylar neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren israilin uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistinli dostlarımızla israilin hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve israilin yaptığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün ve Filistin’in özgürlüğü siyonist zulmünün ve işgalin sona ermesi için yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

“Bugün Filistin’e destek olma günü”

HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı Ali HÜDA HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı Ali Çiftçioğlu

Konuyla alakalı görüşlerini dile getiren HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı Ali Çiftçioğlu da siyonist işgal rejiminin yaptığı zulümlerin kabul edilemeyeceğini dile getirerek, “siyonist israil bugüne kadar Filistin ve Mescid-i Aksa’da sistematik bir zulüm işleyerek çocuk, yaşlı, kadın demeden katliamlar yaparak insanlık suçu işledi ve işlemeye devam ediyor. Her gün Filistin’den gelen şehit haberlerini almak neredeyse sıradanlaşmıştı. Kundaktaki bebekleri öldüren, Filistinli kardeşlerimizin evlerini yıkarak işgali genişletmeye çalışan siyonist israil yapılan tüm uyarılara rağmen bu katliamları durdurmadı. Ancak bugün gelinen noktada israil, bölgedeki faaliyetlerini gözden geçirmeli ve bu saldırılara bir son vermelidir.” dedi.   

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)