Afganistan'daki depremlerde en az 15 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı

Afganistan İslam Emirliği'nin Herat vilayetinde sabah saatlerinde meydana gelen 6,3 ve 5,5 büyüklüğündeki iki depremde, ilk belirlemelere göre 15 kişinin hayatını kaybettiği 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ekleme: 07.10.2023 18:40:04 / Güncelleme: 07.10.2023 18:41:46 / Dünya
Destek için 

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS), Afganistan'da sabah saat 11.00 civarında 6,3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini ve bunu 5,5 büyüklüğünde bir artçı şokun takip ettiğini bildirdi.

Afet Yönetimi Bakanlığı Sözcüsü Molla Janan Saiq, bugünkü depremde "Zinda Jan" ilçesine bağlı 3 köyde en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 40'a yakın kişinin de yaralandığını söyledi.

Sözcü Saiq, can kayıplarının Herat ilinin Zinde Jan ilçesinde yaşandığını aktardı ve can kayıplarının artma ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi. Sözcü Saiq, Farah ve Badghis eyaletlerindeki bazı evlerin de kısmen hasar gördüğünü belirtti.

Yerel saatle sabah 11.00 sıralarında başlayan depremlerin, Herat kentindeki binalardan insanların ve esnafın dışarı çıkmasına neden olduğu bildirildi.

Herat vilayetinin Halk Sağlığı Müdürü Muhammed Talib Şahid de, şu anda ellerinde bulunan verilerin nihai rakam olmadığını, enkaz altında insanların bulunduğuna vurgu yaptı.

DSÖ ve İran, Afganistan İslam Emirliğine deprem nedeniyle taziyelerini ileterek, mağdurlara yardım için işbirliği yapacaklarını duyurdu. (İLKHA)