Hollanda'dan sonra Afganistan'ın İspanya Büyükelçiliği de Kabil'e bağlılık bildiriminde bulundu

Afganistan'ın İspanya Büyükelçiliği, tüm yurtdışı işlemleri için İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığıyla temasa geçtiğini açıkladı.

Ekleme: 07.10.2023 12:50:04 / Güncelleme: 07.10.2023 12:52:39 / Dünya
Destek için 

Ağustos 2021'de yönetimi devralan Afganistan İslam Emirliği'nin yurtdışı misyonları, Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçerek bağlılık bildiriminde bulunuyor.

Afganistan'ın Madrid Büyükelçiliği, Cuma günü, Hollanda'daki misyonun benzer açıklamasından 3 gün sonra, konsolosluk işleri konusunda Afganistan Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçtiğini duyurdu.

Madrid Büyükelçiliğinden yapılan yazılı bildirimde şu ifadelere yer verildi:

"Bu Büyükelçilik, Afganistan'ı ve halkını temsil etmektedir. Siz değerli yurttaşlarımıza daha iyi ve zamanında konsolosluk hizmetleri sunarak sorunları çözmek için bu Büyükelçilik, konsolosluk işlerinde Afganistan Dışişleri Bakanlığı ile etkileşimde bulunmaktadır. Konsolosluk işlerine ait belgeler her zamanki gibi onay için Kabil'deki Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmektedir."

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Hafız Ziya Ahmed, Madrid Büyükelçiliğinin duyurusunu sosyal medya hesabından paylaşarak yapılan bildirimi doğruladı.

3 gün önce, Hollanda'daki Afganistan Büyükelçiliği de misyonun konsolosluk işleri konusunda Kabil'deki Dışişleri Bakanlığı ile etkileşimde bulunduğunu duyurmuştu. (İLKHA)