Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa baskınlarına tepki

Suudi Arabistan ve Katar, siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa baskınlarına tepki gösterdi.

Ekleme: 06.10.2023 11:35:04 / Güncelleme: 06.10.2023 11:38:59 / Güncel
Destek için 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "israil işgalinin Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak provokatif uygulamalarını kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların dünyadaki tüm Müslümanların duygularına yönelik provokasyon olduğu vurgulandı.

Katar Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında ise Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların uluslararası hukukun ve uluslararası meşruiyet kararlarının açık bir ihlali ve dünyadaki Müslümanların duygularına yönelik tehlikeli provokasyon olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Filistin halkına, topraklarına ve kutsallarına yönelik bu sistematik gerilimi tırmandıran politikanın doğuracağı şiddet döngüsünden yalnızca israil işgal yetkilileri sorumludur." ifadelerine yer verildi.

Yahudi gasıplar "Sukot (Çardaklar) Bayramı" bahanesiyle son bir haftadır Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenliyor.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Sukot Bayramı'nın altıncı gününde 832 Yahudi'nin, gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini duyurdu.

29 Eylül'de başlayan ve bir hafta devam edecek Sukot Bayramı'nda şu ana kadar 5 bin 57 siyonist Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş oldu. (İLKHA)