Umut Kervanı Malatya Derneği eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı

Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, eylül ayı içerisinde 155 aileye, 217 bin 500 TL değerinde gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

Ekleme: 05.10.2023 11:20:07 / Güncelleme: 05.10.2023 11:20:26 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Umut Kervanı Malatya Derneği, 2023 yılı eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı. Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesi Malatya ilimizde toplam 155 aileye hayırseverlerin bağışlarıyla 217 bin 500 TL değerinde gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunduk. Ayrıca hayırseverlerin bağışladığı 6 adet sadaka, akika ve adak kurbanlarını aldığımız vekalet ile İslami kurallar dairesinde kesimini gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Allah derneğimize bağışta bulunan hayır sahiplerinden razı olsun. Daha çok muhtaç aileye umut olabilmemiz için hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Rabbi'miz Kur'an-ı Kerim'de Tövbe Suresi, 60'ıncı ayette şöyle buyuruyor: 'Sadakalar, -Allah'tan bir farz olarak- yalnızca fakirler, düşkünler, (zekat) işinde görevli olanlar, kalpleri ısındırılacaklar, köleler, borçlular, Allah yolunda (olanlar) ve yolda kalmış(lar) içindir. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.' Tevbe Suresi, 75'inci ayette ise onlardan kimi de: 'Andolsun, eğer bize bol ihsanından verirse gerçekten sadaka vereceğiz ve salihlerden olacağız.' diye Allah'a ahdetmiştir." 

(İLKHA)