Afganistan İslam Emirliği'nden Pakistan'a çağrı: Kararını gözden geçir!

Pakistan'daki geçici hükümetin İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti, ülkede yasa dışı yaşayan yabancıların (Afganların), Pakistan'ı gönüllü terk etmeleri için 1 Kasım'a kadar süre verildiğini belirtti. Karara Afganistan İslam Emirliği'nden tepki geldi.

Ekleme: 05.10.2023 09:32:06 / Güncelleme: 05.10.2023 09:33:13 / Dünya
Destek için 

Bakan Bugti, yasa dışı olarak ülkede bulunan yabancılara ilişkin açıklama yaptı. Geçici hükümetin, Pakistan'da yasa dışı yaşayan yabancılara, ülkeyi gönüllü şekilde terk etmeleri için 1 Kasım'a kadar süre tanıdığını belirten Bugti, 1 Kasım'dan sonra bu kapsama giren tüm yabancıların sınır dışı edileceğini söyledi.

Pakistan halkının güvenliğinin öncelikleri olduğunu dile getiren Bugti, ocak ayından bu yana ülke genelinde 24 intihar saldırısı düzenlendiğini, saldırganlar arasında Afganistan vatandaşlarının da bulunduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Pakistan Sözcüsü Kayser Han Afridi, Pakistan'da yasa dışı bulunan yabancıların ülkelerine gönüllü dönmeleri ve herhangi bir baskıya maruz kalmamaları gerektiğini belirtti.

Afganistan İslam Emirliği Pakistan'da yasa dışı yaşayan Afganların sınır dışı edilme kararına karşı çıkarak, Pakistan hükümetinden söz konusu politikasını gözden geçirmesini istedi.

Afganistan İslam Emirliği  Sözcüsü Zabihullah Mücahid, X sosyal medya platformunda konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Mücahid, "kabul edilemez" olarak tanımladığı bu kararı, Pakistan'ın gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Afgan mültecilerin Pakistan'ın güvenlik sorunlarıyla ilgisinin bulunmadığını kaydeden Mücahid, Afganların Pakistan'dan gönüllü olarak ayrıldıkları sürece Pakistan'ın hoşgörülü davranması gerektiğini ifade etti.

Etiketler: