Adana'da "Şehitler Gecesi" etkinliği düzenlenecek

Şubat ayının şehadet ayı olarak ilan edilmesi münasebetiyle HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından Adana'da 'Yasin Börü ve Arkadaşlarını Anma Programı' düzenlenecek.

Ekleme: 04.10.2023 17:55:08 / Güncelleme: 04.10.2023 17:58:31 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şubat ayında İslam davası uğruna can vermiş İslam şehitleri, yâd ediliyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Adana Gençlik Kolları, bu yılki şehitler gecesi programını Adana Yüreğir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Program hakkında konuşan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, 6 Şubat Cuma günü saat 20.00'da başlayacak olan programda konuşmaların yapılacağını, ilahi ve ezgilerin seslendirileceğini ifade ederek, etkinliğe bayan erkek tüm Adanalıları davet etti.

Yapılacak "6-8 Ekim Şehitleri Yasin Börü ve Arkadaşlarını Anma Programı" düzenlemedeki amaçlarının şehadet bilincinin diri tutulması olduğunu söyleyen HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, "Rabbim katında tezgah kaliteli olunca davamızdan her zaman şehitler ve şahitler kılıyor. Bunu görüyor ve yaşıyoruz. Yakın zamanda Sacidimizi (Sacid Pişgin) şehit vererek Adana'da da bu durumu yaşadık." dedi.

"Şehit hiçbir zaman kayıp değildir"

Şehadetin bir muştu olduğunu hiçbir zaman kayıp olmadığını ifade eden Demir, şunları kaydetti: "Allah için ödenen üç bedel vardır ki bu bedel ödendiğinde Rabbimiz cehennemde yakmayacağını müjdeliyor. Gözyaşı, ter ve hele hele de Allah için akıtılan kan. Gençliğimizin bu anlamda bu minvalde bu ruhu hiçbir zaman kaybetmemesi gerekir. Bu tip etkinliklerle hem bu ruhun tekrar canlanması adına hem şehitlerimizi hayırla yâd etme adına ve gelecek nesillerimize, "Bakın, bu kardeşlerimiz bu gençlerimiz, bu sebeplerden şehit ve şahit olmuşlardır.' Şehit Yasinlerimizle, Sacidlerimizle, Şehit Aytaçlarımızla, Ubeydullahlarımızla girilen süreçte vermiş olduğumuz şehitler de bunun bereketini, rahmetini iliklerimize kadar hissettik elhamdülillah. Yani şehit hiçbir zaman kayıp değildir. Şehid berekettir, rahmettir. Bu böyle bilinmeli, unutulmamalı. Her zaman bu konuyu bu meseleyi, şehadet konusunu ve şahitlik konusunu gençlerimiz ve kendimiz nezdinde diri ve canlı tutmalıyız."

Bay bayan tüm Adanalıları anma programına davet eden Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

6-8 Ekim şehitlerini anma programı olarak yapacağımız etkinlik, Yüreğir Kültür Merkezi'nde önümüzdeki Cuma, saat akşam sekizde yapılacaktır. Etkinliğimize sanatçı kardeşlerimiz iştirak edecek ve bununla birlikte farklı etkinliklerde yine etkinlik içerisinde olacak. Konuşmacı olarak da inşallah Mehmet Göktaş hocamız şehitlerini anma gününde bir konuşma yapacaktır. Buradan bütün Adanalı bay bayan kardeşlerimizi programımıza davet ediyoruz." (İLKHA)