Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Siirt'te Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Peygamberimiz iman ve istikamet" temalı bir konferans düzelendi.

Ekleme: 04.10.2023 16:50:04 / Güncelleme: 04.10.2023 16:50:04 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) viladetinin 1452'nci Yılı Mevlidi Nebi Haftası aynı haftaya denk gelen ve her yıl kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile beraber çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Konferans salonuna gelen katılımcılara Hazreti Peygamber'i simgeleyen güller takdim edilirken çikolata ve gül suyu ikramında bulunuldu.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik Ramazan Toprak, hocanın okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlid-i Nebi Haftası sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şakir Pinal, günün anlam ve önemine dair konuşma yaparak Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

İl Müftüsü Şakir Pinal

Pinal, "Kendisinden asırlar sonra geldiğimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahı Aleyhi Vesellem) Mevlid-i Nebi, doğumunu andık. Anmaya devam ediyoruz. Bu sene çok güzel bir tevafuk olsa gerek "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bir arada idrak ediliyor. Birbirini tamamlayıcısı Allah Resulü'nün getirdiği ebediyen yolumuzu aydınlatacak olan ve Hazreti Kur'an-ı nesillere öğreten bize vatan olarak bu güzel coğrafyayı bırakmış, ilim ve irfan yolunda ömrünü harcamış ahirete göçmüş olanları bu vesileyle rahmetle anıyorum." dedi.

"Sağlam iman sağlam bir inancımız varsa dışardan gelen ideolojilere karşı sağlam durabiliriz"

Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci

İman ve istikametin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, "İstikamet, Türkçe'ye dosdoğru yol şeklinde geçmiştir. Yani eğri büğrü olmayan çizgi, adalet, itidal, doğruluk anlamları olan bir kelime ve aynı zamanda aşırılıktan uzak ifrat ve tefrite düşmeden Kur'an ve Sünnet'ten kaynaklanan ilkeleri benimseyip özümsemek ve bunları hayata geçirmek ve bunda ısrarcı olmak, sebat kılmak anlamlarına gelir. Öncelikle itikatta istikamet. İtikatımız sağlam olmazsa hayatımızda yaptığımız hiçbir şeyin anlamı olmaz. İnanç da öyledir. Dışardan bir sürü ideoloji gelip bize çatar. Sağlam bir iman varsa sağlam bir inancımız varsa dışardan gelen ideolojilere karşı sağlam durabiliriz." ifadelerini kullandı.

Camilerin yapımında emek verip destek veren hayırseverlere takdim edilen plaketlerin ardından Din görevlilerinin hazırlamış olduğu hediye çekilişi sonrasında program son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler