Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının da katkıları ile tamamlanan 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Geleneksel ve modern mimarinin bir arada kullanıldığı İl Halk Kütüphanesi, Türkiye'nin önemli kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyor. İl Halk Kütüphanesi bünyesinde, 5 bin 500 metrekare kapalı otopark, çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, okul öncesi kütüphanesi, gençlik merkezi, kafe, kitaplık, serbest çalışma alanları, kent arşivi, multimedya alanı, görsel ve işitsel materyaller alanı, 220 kişilik konferans salonu, tenis, bilardo ve satranç alanları yer alıyor.
"Depremin yaralarını sarmak için bütün bakanlıklar olarak üzerimize düşeni yapıyoruz"
Açılış öncesi bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek gençlere, çocuklara ve vatandaşlara hizmet verecek kütüphanenin çok güzel bir eser olduğunu söyledi. Bak, "Malatya'da gençlik ve spor anlamında yatırımlarımız var. Bu yatırımların sonuçlarını görmeye başlıyoruz. Gençlik kampımızın inşaatı bitmek üzere, güzel bir tesis ortaya çıkıyor. Malatya'mızın gençlerine, çocuklarına hizmet edecek eserleri ortaya çıkartıyoruz. Depremin yaralarını sarmak için bütün bakanlıklar olarak üzerimize düşeni yapıyoruz." dedi.
"Bakanlık en önemli işlerimizden bir tanesi bağımlılıkla mücadele"
Tesislerin gençler için çok önemli olduğunu ve en önemli işlerinden birinin bağımlıkla mücadele olduğunu aktaran Bak, şöyle devam etti:
"Gençlerimizi uyuşturucunun kötü alışkanlıklarının pençesinden uzaklaştırmak, bunun yapılacağı yerler belli. Spor tesisleri, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve tabii ki kütüphanelerdir. Burada çok modern bir kütüphane var. Gençlerimiz hem burada ders çalışacak hem kültürel aktivelerde bulunacak hem de sıkıldıklarında onların çeşitli aktiveler yapabilecekleri kafeteryalar var, bilim merkezleri ve atölyeleri var. Dolayısıyla tamamıyla gençlere, çocuklara yönelik bir kompleks olmuş. Okuyan araştıran gençler lazım. Türkiye büyüyor, en büyük sermayemiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu noktada bir toplumun en önemli değerlerinden bir tanesi de ülkesindeki kütüphane, kitap sayısı ve araştırdığı, okuduğu kitapların sonuçları. Dolayısıyla böylesine güzel bir eser ortaya çıkmış ve Malatya'ya çok yakıştı." (İLKHA)