Adanalı çiftçi bakanlık desteğiyle arıcı oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen projeyle önce arıcılık eğitimi, ardından da yüzde 70 hibe alarak tüm arıcılık malzemelerini tedarik eden çiftçi, arıcı oldu.

Ekleme: 03.10.2023 17:05:08 / Güncelleme: 03.10.2023 17:10:02 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Adanalı çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen projeyle aldığı arıcılık eğitimi sayesinde yaptığı üretimle hem kendisine kazanç hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Adana'nın Feke ilçesi Paşalı Mahallesi'nde ikamet eden 39 yaşındaki 4 çocuk annesi Sonay Köz, bu kapsamda geçen yıl düzenlenen Genç Çiftçi Eğitimi'ne katılarak arıcılık başta olmak üzere satış, pazarlama finansal okuryazarlık konularında eğitim aldı.

Sunum yapma eğitimi de aldıklarını ifade eden Köz, "Eğitimlerimizi tamamladıktan sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında hibe duyurusu yaptı. Ben de daha sonra arıcılık konusunda proje hazırlayıp sundum. Projem kabul edildi. Sonra sözleşme imzaladık ve arıcılık işletmesi kurmak için gerekli alet ve ekipman almaya hak kazandık." dedi.

Proje kapsamında kendilerinin arı ve ana arıları aldığını ve bir de hibe olarak verilen malzemelerin KDV’sini ödediklerini belirten Köz, 75 adet boş kovan, maske, körük, eldiven, arıcı barakası, güneş enerjisi sistemi, bal süzme makinesi gibi arıcılık malzemelerinin yüzde 70 hibe ile verildiğini söyledi.

Projeden memnun olduğunu kaydeden Köz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bence gençler tarımla ilgili işlerde çalışabilir. Arıcılık, hayvancılık yapabilir. Günümüzde dünyada tarım ve gıda önem kazandı. Bu süreçte eşim de bana destek oldu. Beni destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığına, ayrıca eşime teşekkür ediyorum."

Eşinin 17 yıldır arıcılık yaptığını kendisinin ise 2 yıldır fiilen arıcılıkla uğraştığını kaydeden Sonay Köz, kış döneminde arılarını evinin yanında konaklatıyor.

Sonay Köz, baharın gelmesiyle birlikte arılarını Feke'nin yüksek kesimlerine götürüyor. (İLKHA)