Batman Zahireci ve Hububatçı esnafından zahire dükkânlarının satışı ile ilgili açıklama

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Pazarının satış ihalesi hakkında basın açıklaması yapan zahireciler ve hububatçılar esnafı, hiç kimsenin etkisinde olmadıklarını, eksik evraklarından dolayı ihaleye katılamadıklarını söyledi.

Ekleme: 02.10.2023 16:09:28 / Güncelleme: 02.10.2023 16:11:30 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Pazarında yapılan basın açıklamasını esnafı temsilen Batman Zahireciler ve Hububatçılar Pazarı Başkanı Halil Ay okudu.

106 esnafın kararlı bir şekilde iş yerini almaya talip olduklarını belirten açıklamada, "Batman buğday ve zahireciler esnafı olarak 106 esnaf, burada faaliyet gösteriyoruz ve buradan yaklaşık 600 aile ekmek yiyor. Batman'a tarımsal anlamda katma değer sağlamak amacıyla Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ekrem Canalp' a iletmiş olduğumuz talep üzerine söz konusu alanı Batman Belediye Başkanlığınca sadece tarımsal faaliyetlerde kullanılması ön şartı ile satışa çıkarılmıştır." dedi.

"İhaleye evraklarımız yetişemediği için katılamadık"

Eksik evrak yüzünden ihaleye katılamadıklarını ifade eden Ay, en kısa sürede yapılacak olan ikinci ihalede iş yerlerini kararlılıkla almaya talip olduklarını ifade ederek şunları söyledi.  

"Batman Belediyesinin belirlemiş olduğu rayiç bedelin çok daha fazlasını biz esnaf tarımsal katma değeri oluşturmak amacıyla tesisleşmeye dönük yatırım yaparak şehrimize kazandırmış durumdayız. Gelinen noktada 02 Ekim 2023 Pazartesi tarihinde yapılan ihaleye evraklarımız yetişemediği için katılamadık. Tüm esnaf bu alanın alınmasında hem fikirdir ve kararlıdırlar. Buğday pazarı bizimdir ve biz almak istiyoruz. Bu kapsamda Batman'a katma değer sağlanması noktasında bizlere destek olarak önümüzü açan haklı taleplerimizde desteklerini esirgemeyen Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ekrem Canalp a şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Zahireciler ve hububatçılar esnafından Ebubekir Işık ve Ferzende Solak ise yapılan basın açıklamasının ardından kimsenin etkisinde olmadıklarını ve kimseden çekinmediklerini ifade ederek, ihaleye sadece eksik evraklardan kaynaklı katılamadıklarını ve yapılan ikici ihalede eksiklerini tamamlayarak gireceklerini belirterek dükkânlarına talip olduklarını söyledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler