Eğitim Bir-Sen akademisyenler için zam talebinde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 8 No'lu Üniversiteler Şube Başkanı Prof. Dr. Yusuf Zeren, akademisyenler için zam talebinde bulundu.

Ekleme: 02.10.2023 13:30:05 / Güncelleme: 02.10.2023 13:30:05 / Eğitim / İstanbul Haberleri
Destek için 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 8 No'lu Üniversiteler Şube Başkanı Zeren; eğitim alanında yaşadıkları ekonomik zorluklara dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, 5 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek  'Akademik Açılış Töreni'nde akademisyenler için zam müjdesi beklediklerini ifade eden Zeren, "Çıkmak için büyük çaba harcadığımız orta gelir sarmalından kurtulabilmemiz, yüksek teknolojiye dayalı ürünler üretmemizi gerektirmektedir. Bu bilgiyi üretecek olan akademisyenlerimiz, ekonomik zorluklarla boğuşmakta, bilim üretmek için harcaması gereken zihinsel eforu ekonomik zorluklarla mücadele etmekte harcamaktadır. Akademisyenler, diğer bütün meslek gruplarının ihtisaslaşmalarını sağlayan eğitimcilerdir. En nitelikli insan kaynağımızı akademiye yönlendirmemiz gerekmektedir. Ne yazık ki akademisyenlerimize verdiğimiz maaş, aldığı eğitimin ve topluma sundukları hizmetin karşılığı değildir." dedi.

"Maaş skalasındaki adaletsizliğin bir an evvel giderilmesini talep ediyoruz"

Açıklamanın devamında Zeren, "Akademisyenlerin sorunlarına bir nebze çare olabilmek için ekim-kasım aylarında yeni bir düzenleme yapılacağına dair haberler umutlarımızı diri tutmaktadır. Bu kapsamda seyyanen ya da oransal bir katkıda bulunacak akademik zam talebimizi yeniliyor, maaş skalasındaki adaletsizliğin bir an evvel giderilmesini talep ediyoruz. Bugüne kadar her daim milletinin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden beklentilerimiz doğrultusunda karar vereceğine inanıyor, desteklerini yanımızda görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)