Gaziantep'te "Afet Haberciliği ve Kriz İletişimi Eğitimi"nin ikinci paneli düzenlendi

Yaşanılan 6 Şubat depremlerinin ardından Gaziantep'te haber çalışmalarının daha verimli yürütülebilmesi adına "Afet Haberciliği ve Kriz İletişimi Eğitimi"nin ikinci panelinde katılımcılara sertifika verildi.

Ekleme: 30.09.2023 16:09:32 / Güncelleme: 30.09.2023 16:14:39 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

İki gün süren seminerin ikincisi bugün gerçekleşti. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminere çok sayıda basın mensubu ve gazeteci katıldı.

Düzenlenen seminerde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın, Afet Haberciliği ve Kriz İletişimi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Taşkın, "Hem depremzede olarak hem de görevimin bilincinde olarak hareket etme sorumluluğunu da taşıyorum. Depremin ilk zamanlarında oluşan etkiyi nasıl yönetirsek o şekilde de bir sonuçla karşılaşacağımızı biliyorduk. Yapmamız gereken şey bu sıkıntılı süreci nasıl atlatabiliriz diye düşünüyoruz. Basın mensuplarının işlerini yaparken özelikle sahada karşılaşacakları muhtemel sorunları nasıl çözebiliriz diye düşünerek kolaylaştırma yöntemlerini ve argümanları hemen devreye soktuk. Depremin ilk saatlerinden itibaren elimizden gelen bütün imkanları seferber ettik." şeklinde konuştu.

Panelde, dijital ve sosyal medyanın öne çıkmasıyla beraber dezenformasyonun sıkça tartışılır hale geldiğine dikkat çekildi.

Afetten önce toplumu ve şehirleri dirençli hale getirmede medyanın önemli rolü olduğuna dikkat çekilen panelde, gazetecilerin afetler yaşanmadan önce hazırladığı dosyalarla halkı bilinçlendirdiği belirtildi.

Afetten önce, afet sırasında ve afet sonrasında olmak üzere her aşamada medyaya düşen rollerin olduğuna vurgu yapılan panelde, medyanın sadece gözlem ve izleme yapmadığı, dosya haberlerle vatandaşı, sivilleri ve değerleri savunduğuna dikkat çekildi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşananların anlaşılması açısından bu tür programların önemli olduğu belirtilen panelde, acı olayların yaşandığı depremle birçok tecrübenin de kazanıldığı dile getirildi.

Afetlerde basın çalışanlarına büyük sorumlulukların düştüğüne dikkat çekilen panelde, gazetecilerin sosyal medya kullanımının da bu anlamda önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Düzenlenen panelin ikinci oturumunda daha önceki dönemlerde savaş muhabirliği yapan ve afet bölgelerinde haber yapmış gazeteciler deprem başta olmak üzere ve afet dönemlerinde yaşadıkları haber deneyimlerini paylaştılar. (İLKHA)