Putin, eski Wagner komutanı Troşev ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in eski komutanlarından Andrey Troşev ile Kremlin Sarayı'nda görüştü.

Ekleme: 29.09.2023 21:10:04 / Güncelleme: 29.09.2023 21:14:55 / Dünya
Destek için 

Konuya ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin'in Troşev ile Kremlin Sarayı'ndaki görüşmesinde Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov da yer aldı.

Putin, Troşev ile yaptığı görüşmesinde, "Son toplantıda, başta özel askeri operasyon bölgesinde olmak üzere çeşitli muharebe görevlerini yerine getirebilecek gönüllü birimlerin oluşumunda yer alacağınızı konuşmuştuk. Siz kendiniz böyle bir birimde bir yıldan fazla bir süre savaştınız. Bunun ne olduğunu, nasıl yapıldığını biliyorsunuz, muharebe çalışmalarının en iyi ve başarılı şekilde devam etmesi için çözülmesi gereken konuları önceden biliyorsunuz." dedi.

"Birlikte savaştığınız yoldaşlarınızla ilişkilerinizi sürdürüyorsunuz ve şu anda bu savaş görevlerini yerine getirmeye devam ediyorsunuz." diyen Putin, muharebe görevini yerine getirenlerin statüsü ne olursa olsun sosyal garantilerin herkes için geçerli olduğunu belirtti.

Rusya İçişleri Bakanlığı'nda çalışan Andrey Troşev, emekli olduktan sonra Wagner paralı savaşçı grubunda görev aldı.

Troşev, Wagner grubunda “Sedoy” lakabıyla komuta görevinde yer alıyordu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin-Troşev görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Troşev, artık Rusya Savunma Bakanlığı'nda çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, daha önce yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da Ukrayna’da savaşan Wagner grubunun Rus yönetimine isyan etmesinden sonra 29 Haziran’da 35 Wagner komutanı ile Kremlin Sarayı’nda görüştüğü bilgisini paylaşmıştı. (İLKHA)

 

 



Etiketler: