İnegöl Küçükbaş Hayvancılık Festivali kapılarını ziyaretçilerine açtı

İnegöl'de bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı. Yurt içi ve yurt dışından küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve sektör paydaşlarının yer aldığı festival 3 gün sürecek.

Ekleme: 29.09.2023 18:20:06 / Güncelleme: 29.09.2023 18:26:28 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı. 3 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından misafirler ağırlayacak festival, düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen festivale 55 firma, 80 yetiştirici ile 250 adet kafesli tavuk yetiştiricisi katıldı.

Yurt içi katılımcıların yanı sıra; Hollanda, Fransa, İngiltere, Slovakya, Macaristan, Çekya ve Bulgaristan’dan da üreticiler katıldı.

İnegöl ve Bursa protokolünün yoğun katılım gösterdiği açılış programında konuklara hitaben selamlama konuşması yapan İnegöl Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, "3. İnegöl Küçükbaş Hayvancılık Festivalimizin katılan herkese fayda sağlayacak bir organizasyon olacağına inanıyoruz. Daha nice festivallerde buluşmayı diliyorum." dedi.

"Hayvancılığın hem şehrimizde hem ülkemizde güçlenerek devam etmesini istiyoruz"

Festivalde bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün Küçükbaş Hayvancılık Festivalimizin 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bir derdimiz var, şehirlerimizin yerel unsurlarını, yerel gücünü ortaya çıkarmak. Şehirler gücünü kendi merkezinden alıyor. Burada tarım gücümüz, hayvancılık gücümüz, turizm gücümüz, sanayi gücümüz, insan gücümüz, ne varsa bunları önce keşfetmemiz gerekiyordu. Her birine bizler detay detay çalıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz hayvancılık kısmını da çok kıymetli Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanımız ve yönetimiyle hayata geçirmiş olduk. Bizler de Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüz ile İnegöl’e dair neler yapabiliriz, bunları çalıştığımızda bu organizasyonun çok önemli olduğunu gördük. Hayvancılığın hem şehrimizde hem ülkemizde güçlenerek devam etmesini istiyoruz."  diye belirtti.

"Ülkemizin ekolojisi küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine daha uygun"

 Festivalin ağırlıklı olarak bölgede yetiştirilen kıvırcık ırkının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasında önemli katkılar sağlayacağını belirten İl Tarım Müdürü İbrahim Acar, "Aynı zamanda sektör paydaşlarını bir araya getirerek hem sektörün gelişmesi hem de küçükbaş hayvancılığın ve küçükbaş hayvan etinin yaygınlaştırılmasında bir katkı sunacaktır. Orta Asya’dan biz buraya göç ederken, küçükbaş hayvanlarımızla geldik. Ülkemizin ekolojisi küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine daha uygun. Bizim asıl yetiştirmemiz gereken küçükbaş hayvan. İnşallah festivalimiz ilçemize, ilimize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile festivalin açılışı gerçekleştirildi. Ardından konuklar farklı şehir ve ülkelerden farklı küçükbaş hayvan ırklarının sergilendiği alanı gezerek inceledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler