Azerbaycan'dan Ermenistan'ın iddialarına tepki

Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni sakinlerin Ermenistan'a taşınma kararının Azerbaycan'la bir ilgisinin olmadığına dikkat çekti.

Ekleme: 28.09.2023 15:05:10 / Güncelleme: 28.09.2023 15:06:50 / Dünya
Destek için 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Ermenistan Dışişleri Bakanlığının 2. Karabağ Savaşı ve sonrasında alınan tedbirler konusunda uluslararası toplumu yanıltan açıklamasının Azerbaycan tarafından şiddetle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, "Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan topraklarının 30 yılı aşkın süre işgal altında tutulması ve Azerbaycanlıların toplu katliamı gibi suçlardaki sorumluluğunu inkar ederek yanlış anlatılar yaymayı sürdürmektedir. Ermenistan'ın işgaline ve saldırısına karşı Azerbaycan her zaman savaşmıştır. Eylül 2023'te yapılan antiterör operasyonu ile Azerbaycan'da konuşlanmış yasa dışı Ermeni silahlı kuvvetlerinin oluşturduğu tehdit meşru bir şekilde ortadan kaldırmıştır." denildi.

Azerbaycan ordusunun hiçbir zaman sivilleri hedef almadığı; ayrıca Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın bunu doğrular açıklamalarda bulunulduğu hatırlatılan açıklamada Ermeni tarafın, "Karabağ'daki Ermeni nüfusa etnik temizlik uygulanıyor" şeklindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Karabağ'da yaşayan Ermeni sakinlerin Ermenistan'a veya başka bir ülkeye taşınma kararının Azerbaycan'la hiçbir ilgisi yoktur. Biz onlara, Ermenistan'ın kurduğu askeri cuntanın rehinesi oldukları dönemdekinden daha iyi yaşam koşulları sağlamaya hazırız. Azerbaycan, Ermeni sakinlerini eşit haklara sahip vatandaşlar olarak yeniden ülkeye entegre etmeye kararlıdır." (İLKHA)