İstanbul Valisi Gül 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesini tanıttı

İstanbul Valisi Davut Gül, maddi geliri yetersiz ailelerin yetim ya da öksüz çocukları için gerçekleştirilecek olan 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Vali Gül, daha sonra basın mensuplarının gündem ile ilgili sorularını yanıtladı.

Ekleme: 28.09.2023 14:05:07 / Güncelleme: 28.09.2023 14:06:34 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul Valiliği 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesi kapsamında; maddi geliri yetersiz ailelerin çocuklarıyla, anne ya da babasını kaybetmiş çocukların üç hayalinden birini gerçekleştirecek.

İstanbul Valisi Davut Gül, projenin detaylarını gerçekleştirilen tanıtım toplantısında açıkladı. İstanbul İstanbul Valiliği'nde düzenlenen toplantıya; milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçe kaymakamları katıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, proje kapsamında çocuklara gönderilecek mektubu okudu.

Proje kapsamında çocuklara gönderilecek mektupta, "Sevgili kardeşim; bu mektubu İstanbul Valisi olarak değil, hizmetkarı olmaktan bahtiyarlık duyduğum bu kadim toprakların bir ferdi, bir ağabeyiniz olarak yazıyorum. Sevgi, şefkat ve merhamet; mensubu olduğumuz medeniyetin temel değeridir. Senin o tertemiz yüzünde umut dolu bir tebessüme vesile olabilmek, bizim için en kıymetli kazançtır. En büyük amacımız, bizlere emanet olan siz evlatlarımızı toprağına, vatanına, insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan Türkiye Yüzyılı ve Büyük Türkiye hedeflerimizi sizler gerçekleştireceksiniz. Bu sebeple mektubuma; 'Gerçekleştirebileceğimiz hayalin, isteğin nedir?' sorusunun cevabı olarak üç dileğini yazmanı istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul Valiliği olarak 'keşke olsa' dediğiniz bir dileğini yerine getirmek, mutluluğuna vesile olmak en büyük arzumuzdur. Hayırseverlerimizin de desteğiyle dileklerinizi yerine getirmeyi dört gözle bekliyoruz. Kardeşim; anne ve babanın yeri asla doldurulamaz; ama şunu biliyoruz ki hepimizin muhakkak mahzun bir tarafı var ve unutmayalım ki mahzunluk mutlulukların paylaşılmasıyla azalır. Sizler, milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne emanetsiniz. Bu duygularla, başarı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmeni diliyor, gözlerinden öpüyorum" ifadeleri yer aldı.

"Çocuklarımız hiçbir sınırlamaya tâbi tutulmadan üç dileğini yazmış olacak, üç dileğinden bir tanesini de bizler yerine getireceğiz"

Projenin detayları hakkında konuşan Vali Gül, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıtlı, İstanbul'da yaşayan 5 bin 200 yetim ve öksüz evladımız var. Kaymakamlarımız ilçelerde koordine edecekler. Sosyal hizmet uzmanlarımız mektupları çocuklarımızın evine teslim edecekler. 2 gün sonra da bu mektubu elden teslim alacaklar. Çocuklarımız hiçbir sınırlamaya tabii tutulmadan üç dileğini yazmış olacak, üç dileğinden bir tanesini de bizler yerine getireceğiz. Bunu yaparken finansmanını tamamladık. Daha katılımcı olması açısından çocuklarımızın dileklerini valiliğimizin internet sayfasına koyacağız.  Vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, dilekleri gerçekleştirmek isteyenler olursa bu katılımı sağlamış olacağız." dedi.

Vali Davut Gül, proje tanıtımının ardından toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Vali Gül, gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Suriyeli göçmenler, kayıtlı olduğu illere gidiyorlar; istisnası, deprem bölgesi"

Göçmenlerin kayıtlı olduğu illere gönderilmesi ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Gül, "Bugün ki gündemimiz; çocuklar. Göçmenlerle ilgili İçişleri Bakanlığımız zaman zaman açıklamalar yapıyor. Daha önce yaklaşık 2 ay süre verildi. 24 Eylül itibariyle de başka illerde kayıtlı olan Suriyeli göçmenler, kayıtlı olduğu illere gidiyorlar; istisnası, deprem bölgesi. Hatay'da yaşayan birinin şu an Hatay'a gitme ihtimali zor olduğu için ikinci bir düzenlemeye kadar onlar ayrı tutuldu. Diğerleri hangi illerde yaşıyorlarsa oraya gidecekler. Rakamları da zaman zaman Göç Başkanlığımız ve bakanlığımız açıklıyor." ifadelerini kullandı.

"Belli bir takvim içerisinde İstanbul'un gündeminde bu sorun (başıboş köpek sorunu) da azalmış, kalkmış olacak"

Başıboş köpek sorunu ile ilgili soruyu yanıtlayan Gül, "Valiliğimizin görevi burada daha çok yetkili kurumları, sorumluları, görevlilere bu anlamda motive etmek ve görevini hatırlatmaktır. Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerimize yazılı ve sözlü bildirdik. Onlar da çalışmalarını hızlandırdılar. Barınakları olanlar var. Yeni barınaklar yapanlar var. Kapasitelerini yükseltenler var. Belli bir takvim içerisinde İstanbul'un gündeminde bu sorun da azalmış, kalkmış olacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)