Sofraların vazgeçilmesi, ana yemeklerin bir numaralı partneri pilavın kıvamını tutturmak hiç de zannedildiği gibi kolay değildir.. Bazen lapa, bazen diri.. Peki tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilavın kıvamı nasıl tutturulur?
TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Malzemeler
-1 su bardağı baldo pirinç
-2 yemek kaşığı şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1,5 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı kadar tuz
Tane tane pirinç pilavının yapılışı
-Öncelikle pirinci güzelce yıkayalım ve nişastasını atması için 5 dakika kadar suda bekletelim
-Ardından yağımızı tencereye koyup şehriyelerimizi rengi dönene kadar kavuralım
-Pirinci de tencereye ekleyerek birkaç dakika kavuralım
-Sıcak suyu ve tuzu ekleyerek kapağını kapatıp pilavımızı pişmeye bırakalım.
-Altını kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım.