Blinken ve Aliyev görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'daki durumu ele aldı.

Ekleme: 27.09.2023 16:50:05 / Güncelleme: 27.09.2023 16:58:19 / Dünya
Destek için 

Konuya dair Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Blinken ile Aliyev görüşmesinde, Ermenistan silahlı kuvvetlerine yönelik yapılan operasyonunun ardından Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki mevcut durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Aliyev görüşmede, operasyonun sadece askeri tesisleri hedef aldığını, Ermeni silahlı kuvvetlerinin silahsızlandırıldığını ve Azerbaycan topraklarından çıkarıldığını belirtti

Aliyev, Azerbaycan'daki yabancı misyon temsilcileri ile Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörlüğünün temsilcisinin el konulan silahları yerinde incelediğini kaydetti.

Ülkedeki Ermenilerin haklarının ülke yasaları ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde sağlanması amacıyla çalışmaların yapıldığını bildiren Aliyev, Azerbaycanlı devlet yetkilileri ve Ermeni nüfusunun temsilcileri arasında entegrasyon konularında müzakerelerin yürütüldüğünü ifade etti.

Blinken ise görüşmede, durumdan duyduğu endişeyi dile getirerek bölgede istikrarın sağlanmasının ve Karabağ'daki Ermenilerle diyalog kurulmasının önemli olduğunu bildirdi. (İLKHA)