Özel bir restoranda basın mensuplarıyla buluşan Vali Şıldak, bir basın açıklaması yaptı.
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Hasan Şıldak dile getirilen sorunların çözümü noktasında değerlendirmelerde bulundu.
"Eğitim birinci önceliğimiz"
Mevlid Kandilini tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Şıldak, öncelikle kentte eğitim konusunda yapılacak olan çalışmalara dikkat çekti.
Vali Şıldak, "Şanlıurfa'mızın üzerinde duracağımız, en önemli gördüğümüz ve gelişimi için de lokomotif olarak değerlendirdiğimiz önümüzdeki gündem maddesi eğitim olacaktır. Sınıflarımız kalabalık, çoğunlukla ikili eğitim yapan okullara sahibiz. Yeni okullar, yeni dersliklere ihtiyacımız var. Öğretmen açıklarımız var. Bunları gidermek için iyi bir planlamayla, iyi bir çalışma temposuyla bu açığı kapatmak istiyoruz. Şu anda 55, okulumuzun inşası devam ediyor, bunların gelecek şubat ayındaki ikinci döneme önemli bir bölümünü yetiştireceğiz. 110 okulumuzu da yılsonuna kadar ihale etmiş olacağız. Bunlar büyük yatırım çabaları gayet güzel fakat bu da yetmiyor bize. 2024 ile 2027 arasında yani 3 yılda en az 300 okul daha yapmamız lazım ki Şanlıurfa'da bu açığı neredeyse kapatalım, bunu da sözünü aldık. Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle arsa konularında çözüm, 300'e yakın okul kazandırdığımızda Şanlıurfa'da inşallah ikili eğitim yapan ve sınıf mevcudu 30'un üzerinde kalan okul kalmasın istiyoruz. Eğitim birinci önceliğimiz. Eğitim konusunda çok üzerinde durarak mesafe almak istiyoruz. Öğretmenler konusunda da açıklarımız var. Bbunun da sözünü aldık Öğretmen açığımızı gidererek burada çocuklarımız ve gençlerimizi daha iyi şartlarda yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.
"Uyuşturucu gençliği mahveden bir bataklıktır"
Uyuşturucu satıcılarına karşı devlet kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışıp fırsat vermeyeceklerinin altını çizen Şıldak, "Şanlıurfa'nın her noktasını daha huzurlu, daha güvenli hale getirmek için büyük çaba sarf edeceğiz. Bunun içinde tabiki bağımlılıkla mücadele, uyuşturucu madde ve kullanımıyla ilgili büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Şanlıurfa'da uyuşturucuyla ilgili yaygın kullanım iddiası var ben de duyuyorum. Herkesimden bu konuda şikayetler alıyoruz. Halkımız her zaman doğruyu görür. Uyuşturucu sadece kullanıcıyı değil, onun ailesini, bütün toplumu hasta eden her türlü suça sürükleyen, gençliği mahveden maalesef bir bataklık. Bu bataklığı Şanlıurfa'da el birliğiyle kurutacağız bu konuda çok kararlıyız." şeklinde konuştu.
"Yatırımlara hız vereceğiz"
Elektrik ve su projelerinin en kısa zamanda devreye sokulacağını ifade eden Şıldak, "Bir başka önceliğimiz enerji konusu. Enerji yetersizliği konusunda Şanlıurfa'nın elektrik sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Gerek tarımsal sulamada gerekse şehirlerde, köylerde sık, sık elektrik kesintileriyle karşılaşıyoruz. Ağustos ayında göreve başladıktan sonra buna bizzat şahit oldum. Bu konuda mesafe almamız için projeler uygulayacağız. Şu anda da yürüttüğümüz iki proje var. Güneş enerjisi sistemleriyle yani güneş enerjisi panelleriyle Şanlıurfa'yı donatmak, bu konudaki açığı kapatmak için çaba göstereceğiz. Bir ikincisi de Devlet Su İşleri tarafından yürütülen sulama projelerinin devreye sokulması. Bu konuda temponun arttırılması için gayret göstereceğiz, yatırımlara hız vereceğiz inşallah. Tarım alanlarının yapılaşmaya açılmaması gerekiyor. Bununla ilgili mevzuat çok açık. Tarım alanının sınıflandırılmış kategorik tasnifine göre açılabilirliği konusunda da bazı kısıtlamalar var. Tarım toprağı çok değerli, Şanlıurfa'da çok daha değerli. Onu Valilik olarak, Tarım Müdürlüğümüz bünyesinde sıkı takip ediyoruz." dedi.
"Balıklıgöl bu şehrin en özel mekanı"
Hem inanç turizmi hem de tarihsel değerler açısından Balıklıgöl Platosunun daha iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Şıldak, "Balıklıgöl bu şehrin en özel mekanı. Balıklıgöl Platosu olarak adlandırılan alan, hanlar bölgesi ve kaleyi de dahil ettiğimizde çok özelliklere sahip. Hem inanç turizmi, hem tarihsel değerler açısından buranın daha iyi yönetilmesi, daha derli toplu olması, daha nezih bir ortama dönüştürülmesi için bazı çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere diğer paydaşlarımızla beraber ortak hareket ederek daha ileri noktaya götürelim. Türkiye'nin başka illerinde olduğu gibi bir alan yönetimi modeli konusu üzerinde durmak istiyoruz. GES konusunda çok hassas olmamız lazım. Mera alanlarımızda oluşturacağımız proje alanlarının tespitinin bölge hayvancılığına zarar vermemesi gerekir. Bu konunun ölçeklendirilmesi, tespiti ve tercihi noktasında hassas davranmak durumundayız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)