İslam Emirliği Sözcüsü Mücahid: Dünya yoksullukla tehdit ediliyor

BM Dünya Gıda Programı'nın (WFP), Afganistan'a yaptığı yardımlarda kesintiye gitmesini değerlendiren İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, "Yardım kuruluşlarının bütçelerinde kesintiye gitmelerinin nedeni tüm dünyada yoksulluğun artmasından kaynaklanıyor." dedi.

Ekleme: 24.09.2023 18:05:06 / Güncelleme: 24.09.2023 18:07:49 / Dünya
Destek için 

Afganistan'da 1 milyondan fazla insanın acil düzeyde açlık çektiğini açıklayan Dünya Gıda Programı (WFP), ülkenin dünya sıralamasında 2'nci sırada bulunduğunu bildirdi.

WFP Afganistan, İslam Emirliğinde en az 6 milyon kişinin açlığın "4'üncü aşamasıyla" karşı karşıya olduğunu açıkladı. WFP Afganistan Sözcüsü Wahidullah Amani, örgütün yardım listesinden 2 milyon kişiyi düşürdüğünü belirtti.

Amani, "WFP, geçtiğimiz ay bütçe sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı ve yardım listemizden 2 milyon kişiyi daha kesmek zorunda kaldık. Bu da ancak 3 milyon insana yardım edebileceğimiz anlamına geliyor." dedi.

Afganistan İslam Emirliği ise, yardım kuruluşlarının bütçesindeki eksikliğin dünya çapında artan yoksulluktan kaynaklandığını söyledi.

İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, "Dünya yoksullukla tehdit ediliyor. Bu örgütleri destekleyen Batı ve diğer ülkeler de yoksulluk sorunuyla karşı karşıyadır. Bu, sadece Afganistan'da yaşanan bir durum değil. Kaldı ki, Afganistan'daki yoksulluk kriziyle mücadele etmek için ciddi adımlar atılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomistler, yoksulluğun ve işsizliğin eskiye göre arttığı Afganistan'a, dünya ülkeleri ve uluslararası kuruluşların yardımlarını sürdürmelerine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Sudan, WFP Afganistan tarafından açıklanan acil durum düzeyinde açlık çeken ülkeler listesinin başında yer alırken; Afganistan İslam Emirliği, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan, Bangladeş, Pakistan, Somali, Haiti, Kenya ve Nijerya açlık çeken ülkeler sıralamasında ilk 10 içerisinde yer aldı. (İLKHA)