HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya güven tazeledi

HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanlığı tarafından yapılan 4'üncü Olağan İlçe Kongresinde mevcut Başkan Mustafa Kaya, yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi.

Ekleme: 24.09.2023 17:15:07 / Güncelleme: 24.09.2023 17:15:07 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

2012 yılında "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR, Şahinbey 4'üncü Olağan İlçe Kongrelerini gerçekleştirildi. Divan Kurulu'nun oluşturulması ile başlayan kongrelerde, mali raporun okunmasının ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen kongrelerde, mevcut başkan Mustafa Kaya, seçime katılan delegelerin tamamının oyunu olarak güven tazeledi.

Gaziantep'in Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Başkanlıklarının 4'üncü Olağan Kongrelerine katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreler, Hafız Mehmet Durmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. HÜDA PAR, Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Başkanlıklarının 4'üncü Olağan Kongreleri tek liste ile yapıldı. Raporların okunmasının ardından HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Göçer, Şehitkamil İlçe Başkanı Ekrem Kaplan ve Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya, selamlama ve açılış konuşması yaptı.

Kuran-ı kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya selamlama konuşması gerçekleştirdi.

"HÜDA PAR'ın misyonunu daha da güçlendirmek için toplandık"

"Şahinbey ilçesinin geleceği için HÜDA PAR'ın misyonunu daha da güçlendirmek için toplanmış bulunmaktayız." diyerek konuşmasına başlayan Kaya, "Cenabı Allah dünya ve içindeki her şeyi insanoğlunun ihtiyaçları için yaratmış ve onun hizmetine sunmuştur. Ahsen-i takvim olarak yaratılmış olan insanın fıtratına su-i niyet ile yapılan müdahaleler sonucu, kaybeden bir bütün olarak insanlık olmuştur. Bu müdahaleler sonucu bozulan fıtrat yeniden yapılandırılmalıdır. İnsanın özüne ve fıtratına dönmesi, içinde bulunduğu manevi buhrandan çıkışına ve kurtuluşuna vesile olur. Bundan sonrada bütün insanlığı kurtarma görevini üstlene bilir.  'insan insanın kurdudur' anlayışı, toplumumuzun özüne yabancılaşması sonucunu doğurmuştur. Kültür ve medeniyetimize göre yaradılış itibari ile bütün insanlar bir tek erkek ve kadının; Hazreti Âdem ve Havva'nın çocukları olarak kardeştirler. Hayatın temel kanunu cidal ve savaş değil, dayanışma ve yardımlaşmadır." dedi.

"Kardeş kardeşine zulmetmez"

Fıtratı bozulmamış olmak kaydı ile "Kardeş kardeşine zulmetmez, darda kaldığında onu yalnız bırakmaz." diyerek konuşmasına devam eden Kaya, "Bu yüce değerleri yeniden ihya ile bu değerlere sahip olan ve bunlara hayatında uygulayan bir insan ve toplumu yeniden inşa etmek gerekir. Bu uğurda elimizden gelen çabayı sarf etmek, her türlü olumsuz dış şartlara rağmen özünü korumaya çalışan ve saldırılara karşı direnen bizlere bir borç ve görevdir." ifadelerini kullandı.

"İmkân ve ihtimali bulunmayan mistik idealler peşinde değiliz"

Ayakları yere basmayan, gerçeklikten tamamen soyutlanmış, uygulama imkân ve ihtimali bulunmayan mistik idealler peşinde değiliz diyen Kaya, "Gerçekleştire bileceğine inandığımız ideallerimiz vardır. Bu ideallerimizin gerçekleşmesi için buna inanan her kes ile birlikte gerçekçi çözümler üretmeye, bu yolda imkân ve takatimiz el verdiği ölçüde yürümeye azimliyiz. Düşüncemizde ve inancımızda realiteyi görmezden gelmeyen bir idealizm ve ideallerimizi unutturmayan bir realitizm buluşur." dedi.

"Hedefi olanlar yol alır, olmayanlar sadece dolaşırlar"

Amaçsız, gayesiz ve programsız bir fert veya toplumun varacağı bir hedefi yoktur diyerek konuşmasını sürdüren Kaya, "Hedefi olanlar yol alır, olmayanlar sadece dolaşırlar. İdeallerimizi hedefe koyup yürüyebildiğimiz kadar ömrümüzün ve takatimizin el verdiği menzile varmaya muvaffak olmayı ümit ediyoruz. Şahinbey ilçe teşkilatı olarak halka hizmet, hakka hizmet anlayışı ile yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızı sadece Allah rızası için yapıyoruz. Çalışmalarımızı yürütürken önce insan, öncelik adalet şiarı ile insan ve adalet merkezli bir anlayışla yürütmeye gayret ettik. Menfaatsiz ve çıkarsız, insanlarımızın sorunlarına çözümler aramaya, onların sıkıntılarını kendi sıkıntılarımız gibi görerek yanlarında olduk. Şahinbey, tarihi, kültürel zenginliği ve coğrafi konumu ile bölgemizin önemli bir ilçesidir. Bizler Şahinbey halkının ihtiyaçlarına duyarlılık ile yaklaşıyor ve bu güzel ilçenin refahı ve kalkınması için çaba sarf ediyoruz. ifadelerini kullandı.

"Sorunların kalıcı çözümü için HÜDA PAR diyoruz"

Bu kongre yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır diyerek konuşmasını sürdüren Kaya, "Şahinbey ilçemizin sorunlarına çözüm üretmek, vatandaşlarımızın sesi olabilmek ve partimizin ilçedeki gücünü artırmak için birlikte çalışacağımız bir fırsattır. Hep birlikte Şahinbeyimizi daha yaşanılabilir ve müreffeh bir ilçe haline getireceğiz. Dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet için HÜDA PAR diyoruz. Sorunların kalıcı çözümü için HÜDA PAR diyoruz. Gençliğe ve geleceğe umut için HÜDA PAR diyoruz. Can, mal, akıl, nesil ve inanç emniyeti için HÜDA PAR diyoruz. Maneviyatsızlık ve ahlaki yozlaşmaya dur demek için HÜDA PAR diyoruz. Biz HÜDA PAR'ız, biz Gaziantep'iz, biz Şahinbey'iz, HÜDA PAR Şahinbey'e çok yakışacak." dedi.

Kaya, "Bu duygu ve düşünceler ile 4 yıldır yürütmüş olduğum Şahinbey İlçe Başkanlığı görevini menfaatsiz ve çıkarsız bir şekilde önce Allah'ın rızasını kazanma sonra insanlarımıza hizmet etme çabası ve gayreti içerisinde görevimi yürütmeye çalıştım. Bu dönem içerisinde beraber yol yürüdüğümüz Yönetim kurulu üyelerimiz, Kadın ve Gençlik kollarımıza ve mahalle temsilcilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı. (İLKHA)