Batman şehir içi minibüsçüleri: Yeni şehir içi hatların açılması birçok kişiyi mağdur edecektir

Batman'da şehir için hatlarında yapılan yeni hat başvurularına tepki gösteren Batman Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servisçiler Oda Başkanlığı ve odaya kayıtlı kooperatif başkanları, yeni hatların onaylaması durumunda yüzlerce kişinin zarara uğrayacağını belirtti.

Ekleme: 24.09.2023 15:35:06 / Güncelleme: 24.09.2023 15:37:53 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Batman Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Şeref Göymen ve kooperatif başkanları, kentte 334 tane şehir içi minibüsün, 355 tane okul servisinin ve bin 200'e yakın çalışan aktif aracın olduğunu belirtti.

Mevcut şehir için minibüslerin şehre yettiğini hatta yaklaşık 30 aracın iş yapamadığından boşta kaldığına dikkat çeken Göymen, yetkililerden konu hakkında duyarlı olmalarını ve yapılan yeni hat başvurularının iptal edilmesini istedi.

 

Yeni hatların açılmasının birçok kişiyi mağdur edeceğini söyleyen Göymen, "30 yıldır Batman'da toplu taşıma hizmeti yapmaktayız. Batman'da ilk yıllarda o çamurlu yolların cefasını çekip bugüne kadar geldik. Şu anda ise yaklaşık 6 aydır vali yardımcılarımızın değişimiyle beraber Batman'da yeni hatların açılması için bir grubun dilekçe verdiğini duyduk. Bu konu ile ilgili sayın Valimizden ve İl Trafik Komisyon başkanlarımızdan ricamız, bu kişilerin taleplerini dikkate almamalarıdır." ifadelerini kullandı.

"Şehrin nüfusuna yetecek kadar ve fazlasıyla şehir içi araçlarımız mevcuttur"

Batman Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Şeref Göymen

Batman'da yeteri kadar şehir içi hattın ve minibüsün olduğunu ifade eden Göymen, "Batman şehir içinde 334 tane çalışan aracımız var, 355 tane okul servisi aracımız ve bin 200'e yakında şehirlerarası çalışan araçlarımız vardır. Bunların içinde kayıt dışı olanlar bile vardır. Yani bu şehrin nüfusuna yetecek kadar ve fazlası olan şehir içi araçlarımız mevcut bulunmaktadır. Halen bazı hatlarımızda iş bile yapamayan 30'a yakın araçlarımız var. Buna rağmen birileri ilgili yerlere dilekçe verip yeni hat açmak istemektedirler. Bununla da amaçlarının çalışmak olmadığını belirtiyoruz. Hatta çoğu araçlarımızı iş yapamadığımızdan dolayı yenileyemiyoruz." dedi.

"Çoluk çocuğumuzu okutamayız ve evimize para götüremeyiz"

Yeni hatlara onay verilirse çoğu minibüs şoförünün artık evine ekmek götüremeyecek duruma geleceğini belirten Göymen, "Zaten şehir merkezinde 70 tane belediye otobüsü var ve fiyatları 4 buçuk liradır. Bununla beraber bizler de her yolcuyu 9 lira aldığımızdan Batman'daki yolcuların yüzde 80'i belediye otobüslerini tercih ediyor. Bunun üzerine yeni şehir içi hatların açılması bizi de daha fazla mağdur edecek ve çalışamaz duruma düşürecektir. Bu şekilde çoluk çocuğumuzu okutamayız ve evimize para götüremeyiz. Sayın Batman Valim Ekrem Canalp'ten ve İl Trafik Komisyon Başkanlarımızdan ricamız bu tür dilekçeleri dikkate almamalarıdır. Buradan Batman'da bulunan bütün mahalle kooperatif başkanlarımızla tepkimizi dile getiriyoruz." şeklinde konuştu.  

Batman Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servisçiler Oda Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına Mobil hat Başkanı Fahrettin Taşan, 19 Mayıs Hat Başkanı Bahri Gül, 206 Evler Hat Başkanı Hayrettin Geçit, İpragaz Hat Başkanı Şehmus Gökalp, Üniversite Hat Başkanı Şirin Taş ve Yeşilevler Hat Başkanı Nevzat Gönkek katıldı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar