Siyonizm karşıtı Yahudiler BM konferansında İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştüler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 78. oturumuna katılmak üzere gittiği New York'ta Siyonizm karşıtı hahamlarla bir araya geldi.

Ekleme: 22.09.2023 12:20:00 / Güncelleme: 22.09.2023 12:21:02 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Çarşamba günü Siyonizme karşı çıkan ve İşgalci İsrail'in parçalanması çağrısında bulunan Neturei Karta dini grubundan hahamlarla bir araya geldi.

"Siyonistler Yahudiliğin imajını lekelemeye çalışıyorlar. Biz ise Yahudilerin Siyonistlerden farklı olduğuna inanıyoruz" diyen Reisi, grubun dini inançları ile Siyonizm arasında ayrım yapma misyonunu takdir etti.

"Bizim Yahudilik ve Tevrat'la bir sorunumuz yok" diyen Cumhurbaşkanı, Yahudilerin İran'da dini görevlerini yerine getirmekte özgür olduklarını belirtti.

"Bizim sorunumuz Siyonistlerle" diyen Reisi, İslam Cumhuriyeti'nin hangi din kisvesi altında olursa olsun insanlara baskı yapılmasına karşı olduğunu belirtti.

Hahamlardan biri ise İslam Cumhuriyeti'nin ülkedeki Yahudilere sunduğu özgürlüğü takdir etti ve "Siyonizm'in dinimiz ve inancımızla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar