Afrikalı iş insanları İstanbul'a geliyor

Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde, Afrika Birliği koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) organizasyonuyla düzenlenen Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'nun (TABEF) dördüncüsü, 12-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Ekleme: 20.09.2023 09:37:59 / Güncelleme: 20.09.2023 09:37:59 / Ekonomi
Destek için 

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı bekleniyor.

Forumda DEİK, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Komorlar Birliği Devlet Başkanı ve Afrika Birliği Dönem Başkanı Azali Assoumani'yi ağırlayacak.

Ana teması "Sınamalar ve Fırsatlar: Daha Güçlü Türkiye-Afrika Ekonomik Ortaklıkları" olarak belirlenen forumda enerji, altyapı, tarım ve tarımsal sanayi, sağlık, turizm ve dijital pazarlama sektörleri önceliklendirildi.

- Türkiye-Afrika Kadın Liderler Diyaloğu

Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu'nun ikinci günü gerçekleştirilmesi planlanan "Türkiye-Afrika Kadın Liderler Diyaloğu" platformunda, Türkiyeli ve Afrikalı iş kadınları, iş dünyasının çehresini değiştirmedeki deneyimlerini aktaracak, iş birliği alanlarını ve kadınların yönetimde daha fazla yer almalarının nasıl teşvik edileceğini tartışacak.

En büyük küresel serbest ticaret bölgesi olan Afrika'nın 1,3 milyar nüfuslu ve 3,4 trilyon dolarlık bir serbest ticaret pazarı oluşturması bekleniyor. AfCFTA'nin Afrika içi ticareti yüzde 50 artırması ve dünyaya 76 milyar dolar ek gelir sağlaması bekleniyor.

"Türkiye ve Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi (AfCFTA) Altında Fırsatlar" panelinde AfCTFA anlaşması ele alınacak. AfCFTA Genel Sekreteri Wamkele Mene'nin katılımıyla düzenlenecek panelde, AfCFTA anlaşmasının Türkiye ile Afrika arasındaki ticarete etkisi değerlendirilecek.

Etiketler: