AB, Azerbaycan'dan operasyonları durdurmasını istedi

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan'a Karabağ'daki askeri operasyonları durdurma çağrısında bulundu.

Ekleme: 19.09.2023 17:15:03 / Güncelleme: 19.09.2023 17:24:58 / Dünya
Destek için 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği, temas hattında ve Karabağ'ın diğer noktalarında yaşanan askeri gerilimi kınıyor." dedi.

Çatışmaların tırmanması nedeniyle yaşanan can kayıplarından duyduğu üzüntüye belirten Borrell, "Çatışmaların derhal durdurulması ve Azerbaycan'a mevcut düşmanlıkların durdurulması çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Borrell, "Bakü ile Karabağ Ermenileri arasında diyaloğa acilen dönülmesi gerekiyor. Bu askeri gerilim, yerel halkın zorla geri çekilmesi için bir bahane olarak kullanılmamalı. Barış müzakereleri ve normalleşme için verimli bir zemin yaratmak için şiddete son verilmeli. Tüm tarafların mutabakata vardığı sonuçlara ulaşmak için samimi bir taahhüt gerekiyor." diye ekledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla "antiterör operasyonu" başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, bu operasyonun hedefinin sivil nüfus ve sivil altyapı olmadığını, "sadece meşru askeri hedeflerin" olduğunu vurguladı. (İLKHA)