Umut Kervanı aracılığıyla hayırseverin Afganistan'da yaptığı caminin açılışı yapıldı

Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla hayırsever Hacı Ahmet Kutulman tarafından, Afganistan İslam Emirliğinin başkenti Kabil'de yapılan caminin açılışı yapıldı.

Ekleme: 19.09.2023 17:10:06 / Güncelleme: 19.09.2023 17:11:35 / Dünya
Destek için 

Umut Kervanı Afganistan'daki yardım ve açılış çalışmalarını sürdürüyor. Başkent Kabil'de bulunan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve beraberindeki heyet, bir yandan yardım faaliyetlerini sürdürürken, bir yandan da hayırseverlerin yaptığı camilerin açılışını yapıyorlar.

Hayırsever Hacı Ahmet Kutulman tarafından yapılan caminin açılışı Afganistanlı çocuğun okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Açılışta konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, açılışı yapılan caminin hayırlara vesile olmasını dileyerek, hayırsever Hacı Ahmet Kurtulman'a teşekkür etti.

Kurtaran, "Umut Kervanı Vakfı olarak Afganistan'daki kardeşlerimizin yanındayız. Burada Hacı Ahmet Kutulan ağabeyimizin sponsorluğunda camii inşa ettik.  Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde, 'Kim Allah için bir mescid inşa ederse, Allah da ona cennette bir ev inşa eder.' buyuruyor. O bilinçle, o temiz duygularla bu camiyi inşa ettik. Burada çok güzel talebelerimiz var. İnşallah onlar burada Kur'an'ın şakirdleri olacaklar. Burada Kur'an'ı ezberleyecekler, Kur'an ile amel edenler olacaklar, Afganistan'ın geleceği olacaklar. Çünkü biz ilme muhtacız. Burası bir ilim yuvası, aynı zamanda bir ibadet merkezi olacak. Bu güzel camimizi buradaki halkımıza hediye ediyoruz." dedi.

Açılışa katılan Afganistanlı bir alim dua ederek, hem hayırsevere hem de vesile olan Umut Kervanı'na teşekkür etti.

Açılışın ardından onlarca küçük çocuk camide topluca Kur'an-ı Kerim okudu. Camide okunan ezanın ardından namaz kılındı. (İLKHA)

İlgili Galeriler