Uzaylı olduğu iddia edilen kalıntılara röntgen çekildi

Uzaylı iddiasıyla kamuoyuna sunulan kalıntılar, dünya genelinde tartışmalara neden oldu. Meksikalı doktorlar, kalıntılar üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Ekleme: 19.09.2023 14:50:03 / Güncelleme: 19.09.2023 15:11:08 / Dünya
Destek için 

Dünya, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan uzaylı iddiasını konuşuyor.

Meksika’da gözler önüne serilen ve uzaylı olduğu iddia edilen kalıntılar, çeşitli tartışmalara sebep oldu.

Bu kalıntıların uzaylı olabileceği iddiası konuşulurken, diğer yandan da olayın tamamen kurgu olduğu üzerinde duruluyor.

Kalıntılara röntgen çekildi

Meksikalı doktorlar, kongreye sunulan, insan olmadığı iddia edilen canlıların kalıntıları üzerinde çeşitli laboratuvar çalışmaları gerçekleştirdi.

Çalışmalar kapsamında kalıntılara röntgen çekildi.

"Cesetler tek bir iskelete ait, bir araya getirilmedi"

Donanma Sekreteri Sağlık Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Jose de Jesus Zalce Benitez'e göre yapılan çalışmalar, cesetlerin tek bir iskelete ait olduğunu ve bir araya getirilmediğini gösterdi.

"Dünya dışı bireylerin bin yıllık kalıntıları" iddiası

Gazeteci ve Ufolog Jaime Maussan tarafından sunulan cesetlerin, dünya dışı bireylerin 1000 yıllık fosilleşmiş kalıntıları olduğu iddia edildi.

Ancak birçok bilim insanına göre bunlar tamamen çürütülmüş iddialar ve suç teşkil eden gösterilerin bir parçası.

Donanma Sekreterliği Sağlık Bilimleri Araştırma Enstitüsü`nden Jose De Jesus Zalce Benitez, "Kafatası, boyunla birleşim ve devamlılık yapısı bakımından örtüşmektedir. Kafatasının iddia edildiği gibi bir araya getirildiğine dair kanıt yok." dedi.

Kaynak: Enson Haber

Doğruhaber - Haber Merkezi

Alanında uzman bilim adamları; uzaylı diye sunulan bu kalıntıların içinde gerçek kemikler olduğunu kabul ediyorlar. Ancak yine aynı bilim insanlarına göre, bu üç parmaklı varlıklar, parçalara ayrılmış gerçek insan ve hayvan kalıntılarından bir araya getirilmiş, beyaz alçıyla kaplanmış ve dünyaya utanmazca dünya dışı varlıklarmış gibi sunulmuştur.

Etiketler: