Umut Kervanı'ndan Afganistan'daki yetim ve ihtiyaç sahibi kız öğrencilere kırtasiye yardımı

Umut Kervanı Vakfı’nın Afganistan’daki yardım çalışmaları ikinci gününde de devam etti. Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Vakıf, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Ekleme: 18.09.2023 22:25:04 / Güncelleme: 18.09.2023 22:26:02 / Dünya
Destek için 

Ümmü Hatun Müminin Medresesi'nde eğitim alan yetim ve ihtiyaç sahibi yüzlerce kız çocuğunun kırtasiye ihtiyacı karşılandı.

Umut Kervanı, Afganistan İslam Emirliği'nin başkenti Kabil'de gıda, nakdi yardım, sıcak yemek, kıyafetin yanı sıra kırtasiye yardımında da bulundu.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışında kırtasiye yardım çalışmasını başlatan Umut Kervanı, Ümmü Hatun Müminin Medresesi'nde okuyan 350 yetim ve ihtiyaç sahibi kız öğrencilerine kırtasiye malzemesini dağıttı.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, kırtasiye yardımları kapsamında Afganistan'ı da unutmadıklarını söyledi.

Kurtaran, "Afganistan'da ikinci günümüzde de medreselerimizdeki çalışmaları sürdürüyoruz. Umut Kervanı Vakfı olarak, 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde yarınlara umutla hem yurt içi hem yurt dışında başlatmış olduğumuz kırtasiye projesi kapsamında, hayırseverlerimizin bağışlamış olduğu kırtasiye yardımlarını Afganistan'daki medreselerimizde okuyan yetim ve ihtiyaç olan kız öğrencilerimize dağıttık. Yardımda bulunan hayırseverlerimizden Allah razı olsun." ifadesini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler