Saadet ile Gelecek'ten seçim kararı!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, partisinin Diyarbakır il başkanlığınca düzenlenen "STK temsilcileri ve basın mensupları ile buluşma" programında konuştu.

Ekleme: 16.09.2023 14:08:31 / Güncelleme: 16.09.2023 14:15:53 / Güncel
Destek için 

Kaya, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde milletin ortaya bir irade koyduğunu ve herkesin bu iradeye saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Kaya, şöyle devam etti: "Toplumsal olarak yaşadığımız sıkıntılar ortada. Bizim en büyük sıkıntımız kamplaşma, ayrıştırma, ötekileştirme. Siyasetin dili çözüm üretmeye dönük değil, insanları bulundukları noktalarda tahkim etmeye dönük bir dildir. Bu dil doğru değildir. Bu ülkede asgari müştereklerimiz var. Böyle bir ortamda, ülkemizin birliğini, beraberliğini, hukukunu, kardeşliğini ortaya koymak adına bir çabaya ihtiyaç olduğunu görüyoruz."

Bir gazetecinin yerel seçimlere ilişkin sorusu üzerine Kaya, şöyle konuştu:

"Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi kararımız bu seçimlere tek başımıza girebilmek, ancak Gelecek Partisi ile bir grup kurduk ve yerel seçimler için birlikte bir strateji belirleme çalışmamız var. Detaylar konusunda şu an bir şey söylemek erken. Bu salı günü genel başkanlarımızın katılacağı ortak bir çalışmamız olacak. Ancak seçimlere biz olabildiği ölçüde tek başımıza girmenin altyapısını oluşturuyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor."

Etiketler: