Yüzdeki benler geçer mi? Yüzdeki benler nasıl geçer? Yüzdeki benlere ne iyi gelir?

Vücudun birçok noktasında çıkabilen benler iyi huylu oluşumlardır ve çeşitlilik gösterebilirler. Zararsız olmalarına karşın yüzdeki benler estik kaygı oluşturabilirler. .Peki yüzdeki benler nasıl geçer? Yüzdeki benlerden kurtulmanın yolu var mı?

Ekleme: 13.09.2023 15:41:44 / Güncelleme: 13.09.2023 15:41:44 / Sağlık
Destek için 

Vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan, farklı sayıdaki benlerin oluşumunun çeşitli sebepleri vardır. Çoğu zaman kendiliğinden ortaya çıkarlar ancak güneş lekesi, genetik, doğum lekesi de ben oluşumuna sebep olabilir. Ten rengi de ben oluşumunda önemli bir faktördür. Açık tenlilerde ben oluşumu daha yaygındır..

Peki benlerden kurtulmak mümkün mü? Benler nasıl geçer? 

Ben için lazer tedavisi mümkün ancak doğal yöntemlerle kurtulmak istiyorsanız süreç biraz daha uzayacaktır. 

Kaju

Çerez olarak tükettiğimiz ve tadını çok sevdiğimiz kaju benler için de kullanılmaktadır.  Bir yemek kaşığı kadar kajuyu suda bir gece bekletin ertesi gün ezerek hamurlaştırın ve benli bölgeye uygulayın.

Elma sirkesi

Cilt lekelerine karşı etkili olduğu bilinen elma sirkesini benlerin tedavisinde de kullanmak mümkün.  Yarım su bardağı sirke ile yarım bardak suyu karıştırın ve pamuğa sürerek benin üzerine yerleştirin. Gece boyunca bekletin ve ertesi gün bir masajın ardından yüzünüzü temizleyin. 

Bal

Her derde deva balın benlerin geçmesinde de etkili olduğu düşünülüyor. Benli bölgeye direkt sürerek üzerini kapatın ve birkaç saat bekletin. Ardından yüzünüzü temizleyin. 

İyot

Bir damla iyotu benin üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Günde iki kez bu yöntemi uygulayın.

Greyfurt

Greyfurtun kabuğunu soyun  ve suyunu sıkın. Birkaç hafta boyunca günde birkaç kez olmak üzere benin üzerine uygulayın.

Çilek

Çileği keserek benin üzerine uygulayın.

Sarımsak

Bir diş sarımsağı ezerek hamur haline getirin.  Bir parça pamuğun üzerine sarımsağı koyarak  benin üzerine yapıştırın. Bir gece bu şekilde bekletin. Günde birkaç kez olmak üzere 3 hafta boyunca uygulayın. 

 

Etiketler: