65 Yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Hangi illerde 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma sona erdi?

Toplu taşıma Bakanlık desteğiyle 65 yaş üstüne ücretsiz olarak hizmet veriyor. Ancak akaryakıta gelen zamlar sonrası bazı illerde 65 yaş üzerine toplu taşıma sona ermişti. Peki Türkiye genelinde dutum ne? 65 Yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Hangi illerde 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma sona erdi?

Ekleme: 13.09.2023 13:06:43 / Güncelleme: 13.09.2023 13:06:43 / Güncel
Destek için 

Akaryakıta gelen zam yağmurunun  ardından 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma uygulaması tartışılmaya başladı. Uygulamanın yük getirdiği iddiasıyla bazı illerde 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma imkanı sağlayan kartlar iptal edildi. 

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklama yaptı.  Bakan Göktaş ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınmasının kanunla düzenlendiğini belirterek 65 yaş üzeri kişilere ücretsiz toplu taşıma uygulamasının devam edeceğinin sinyalini verdi. 

65 YAŞ ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA UYGULAMASI KALKACAK MI?

Ancak Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetler sebebiyle,  65 yaş ve üzeri ücretsiz toplu taşıma hizmetini sürdüremeyeceklerini duyurdu. Yeni plana göre, 75 yaş ve üzeri için ücretsiz taşıma devam edecek ve 65-75 yaş arasındaki vatandaşlar indirimli tarifeden faydalanacak.

65 ÜZERİ TOPLU TAŞIMA UYGULAMASI HANGİ İLLERDE SONA ERDİ?

Burdur'da ulaşım maliyetleri gerekçe gösterilerek 65 yaş üzeri yurttaşlara ücretsiz toplu taşıma uygulaması kaldırıldı.

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk y65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim tarihinden itibaren bir düzenleme kararı alındığını söyledi. Başkan Öztürk,  "15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz binişe son veriyoruz. Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti sona erecek" dedi.

 

Etiketler: