ABD: Kuzey Kore'den Rusya'ya olası bir silah transferi BMGK kararlarının ihlali anlamına gelir

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile planlanan görüşmesini "yardım dilenmek" olarak yorumladı ve Kuzey Kore'den Rusya'ya olası bir silah transferinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlali anlamına geleceğini belirtti.

Ekleme: 12.09.2023 01:30:06 / Güncelleme: 12.09.2023 01:30:06 / Dünya
Destek için 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Putin'in G-20 Zirvesi'ne katılmamasının kendisinin oluşturduğu "uluslararası dışlanmış kişi statüsünden" kaynaklandığını belirterek, Putin-Kim Jong-un görüşmesini çok yakından takip edeceklerini belirtti.

Miller, "(Putin'in) Kendi ülkesinin uzunluğu kadar bir yol katederek dışlanmış bir devlet yetkilisiyle görüşmesini, kazanacağını iddia ettiği bir savaş için yardım dilenmek olarak nitelendiriyorum" dedi. 

Kuzey Kore'den Rusya'ya olası bir silah transferinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal edeceğini söyleyen Miller, halihazırda Rusya ve Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların bulunduğunu, gerekli olması halinde ilave yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.

Kim, son olarak 2019'da Rusya'yı ziyaret ederek Vladivostok şehrinde Putin'le bir araya gelmişti. (İLKHA)