Cizre'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğin finali yapıldı

Kur'an Nesli Platformu tarafından Şırnak’ta 45 ayrı noktada düzenlenen 15 günlük namaz kampında, namaz kılmayı öğrenen bine aşkın çocuk için etkinlik düzenlendi.

Ekleme: 10.09.2023 22:45:03 / Güncelleme: 10.09.2023 22:47:54 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 7-12 yaşları arasındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" kampı sona erdi.

Şırnak’ta 45 ayrı noktada düzenlenen ve bine aşkın çocuğun katılarak namaz kılmayı öğrendiği kampın finali, Cizre Kalesi içi Mir Bahçesi Parkında düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Etkinlik, kampa katılan çocukların İkindi namazı kılmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı programda, çocuklar ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu. İlahi sanatçısı Salih Gül ve çocukların okuduğu ilahilerle program devam etti. Program, yapılan dua ile son buldu.

"45 ayrı noktada bine aşkın çocuk namazı öğrendi"

Platformun Şırnak Koordinatörü Kadri Özalp, "Kur'an Nesli Platformu'nun her yıl yaptığı hayat namazla güzeldir programını bu sene de Allah'a hamdolsun güzel bir şekilde tamamladık. Her yıl ağustos ve eylül aylarında 15 gün boyunca çocuklara namaz eğitimi veriliyor. Günümüz şartlarında ki ahlaki bozukluklara karşı bizim de görevimiz olan çocuklarımıza İslami terbiye vermek maksadıyla yaptığımız bu etkinlikler hayırlara vesile olur inşallah. Şırnak koordinatörlüğü olarak yaklaşık 45 merkezde Bine yakın öğrenciye 15 gün süren eğitimlerle çocuklarımıza namazı öğretmeye çalıştık. Abdest, Namaz ve Edep derslerini işlendik." dedi.

Özalp, programa katılım sağlayan çocuklar ve ailelerine teşekkür etti.

Kampa katılan çocuklar, namaz öğrendikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Zeynep Yıldız, " eğitim programında bize namazı, dini ve süreleri öğrettiler. Hocalarımıza ve Kuran nesli platformuna teşekkür ederim."  diyerek duygularını dile getirdi.

Ebrar Gözüngül, "15 gün boyunca namaz kampında abdest almayı, namaz kılmayı öğrendik. Süre ve ayetler ezberledik, etkinlikler yaptık. Bu eğitim sayesinde namaz kılmayı öğrendim çok mutluyum." dedi.

Kemal Gül, " 15 gün boyunca bize namaz kılmayı ve süreleri ezberlemeyi öğrettiler. Her türlü güzel şeyi öğrettiler. Hocalarıma çok teşekkür ederim. Başka çocuklarında bu eğitimlerden faydalanmasını isterim." ifadelerini kullandı.

Eymen İşlek, "15 gün boyunca kamp yaptık. Hocalarımız namaz kılmayı, kuran okumayı ve sureleri bizlere öğretti. Namaz kılmayı öğrendim bunun için çok mutluyum. Kuran nesli platformuna çok teşekkür ederim." şeklinde belirtti. (İLKHA)

İlgili Galeriler