Milletvekili Dinç: HÜDA PAR belediyeciliğinde rüşvet ve israfla etkin mücadele edilecek

Partisinin Kahta İlçe Kongresi'nde konuşan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, yerel seçimlerde kazanacakları belediyelerle hizmet farklarını ortaya koyacaklarını belirterek, "Belediyelerde hizmet konuşulacak, belediyeler gelir kapısı olarak görülmeyecek, belediye kapıları halkımıza açık olacak." dedi.

Ekleme: 10.09.2023 19:05:06 / Güncelleme: 10.09.2023 19:07:44 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Kahta Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen HÜDA PAR Kahta İlçe Teşkilatının 4'üncü Olağan Kongresi tek liste halinde yapılan seçimle tamamlandı.

Kongrede partililer ve vatandaşlara seslenen Dinç, "14 Mayıs genel seçimlerinden sonra partimiz HÜDA PAR ciddi bir ivme kazandı. İzlediğimiz strateji ve ilkeli duruşumuz ülke genelinde büyük bir teveccühle karşılandı. Gelinen noktada HÜDA PAR halkımız tarafından büyük bir umut olarak görülmektedir. Bugün bu umudu daha fazla büyütmek için bir aradayız. HÜDA PAR'ın parlayan yıldızından rahatsız olan kimi kirli odaklar seçim sürecinde iftira, yalan ve karalamalarla partimizi hedef gösterdiler. Bu hedef göstermeler neticesinde sözlü saldırıların yanı sıra fiili saldırılara da maruz kaldık. Tüm bu saldırılar ile HÜDA PAR'ın güneşini söndürmeyi amaçlayanlar büyük bir hezimet yaşadılar ama elhamdülillah partimizin yıldızı her geçen gün daha da parladı, halkımızın ilgisi ve teveccühü gün be gün ziyadeleşti." dedi.

"Adıyaman'ımızın çözüm bekleyen sorunları vardır"

Adıyaman'ın 6 Şubat sonrası dertlerinin iki katına çıktığına vurgu yapan Dinç, "Her yerin bir derdi varken Adıyaman ilimizin iki derdi vardır. 2017 'de Samsat ve 6 Şubat depremi. Samsat depreminin yaraları halen sarılmış değil. Samsat'ta teslim edilmeyen evler var. Teslim edilip de sorunlu olan evler vardır. Köy evleri köy standartlarına göre yapılmamış. Örneğin hayvancılık yapanlar için evlerin hayvan barınağı, ahırı yok. Bu konuda vatandaşların şikayetleri vardır." şeklinde konuştu.

"Belirsizlikler başlı başına sorundur"

Deprem sonrası oluşan belgisizliklerin derhal giderilmesi gerektiğini söyleyen Dinç, "Ne olacak ne zaman bana ev verilecek, ev verilecek mi? Konteyner kentlerde alt yapı kanalizasyon ve su sorunu vardır. Bu sorun hijyen ve sağlık sorununu da doğuruyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da konut krizi var. Fahiş kira fiyatları başını almış gidiyor. Konut krizinden dolayı evlenmek isteyen gençlerimiz düğünlerini ertelemek zorunda kalıyor. Sadece maddi sorunlar değil psikolojik ve sosyolojik travmalar var." dedi.

"Hasar tespit ile ilgili ciddi sorunlar var"

Deprem nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların daha hızlı gitmesi gerekliğini dile getiren Dinç, "Bu konuda konut krizini çözecek acil bir eylem planı ile vatandaşı da mağdur etmeden bir yol haritası çizilmelidir. Vatandaşlar şeffaf bir şekilde bilgilendirilmeli. Yetkililer bu konularda yoğun mesai yaparak bu sorunların önüne geçmelidirler. Önümüzde yerel bir seçim var. Genel merkezimizin belirleyeceği yol haritası ile yerel yönetimlerde aynı heyecan ve aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Biz siyaseti hizmet aracı olarak görüyoruz. Belediyelerimizde hizmet ile farkımızı ortaya koyacağız. İnşallah HÜDA PAR belediyeciliği ile rüşvet ve israf ile etkin mücadele edilecek. Rüşvet çarkına çomak sokacağız. Belediyelerde hizmet konuşulacak. Belediyeler gelir kapısı olarak görülmeyecek. Belediye kapıları halkımıza açık olacak." ifadelerini kullandı.

"Menfaat üzerine dönen siyaset canavarlıktır"

Adıyaman'ın yerel sorunlarının depremle birlikte katlandığını hatırlatan Dinç, "Adıyaman'ımızın sorunları vardır. Şüphesiz Adıyaman'ımız 6 Şubat depreminde en büyük yarayı alan şehirlerimizin başında geliyor. 14 milyon insanın doğrudan, 85 milyon insanın dolaylı bir şekilde etkilendiği asrın felaketinde ciğerlerimizden binlerce can koptu. Evet onlar fani hayattaki imtihanlarını tamamladı. Rabbim bizler için imtihanımızı kolaylaştırsın. Kahta'mız neredeyse ilçe olduğu günden beri temiz su sıkıntısı çekiyor. Kahta'mızın su sorununa kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. Kahta ilçemizin en büyük sorunlarından biri de Kahta-Nissibi Köprüsü arasındaki 45 kilometrelik yolun yıllardır bir türlü tamamlanamamış olmasıdır." şeklinde konuştu.

"Adıyaman bütün ilçeleri ve köyleriyle beraber geçmişten beri gelen sorunlar yaşamaktadır"

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş ise, partisinin Kahta 4'üncü Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın sorunlarının takipçisi olduklarını kaydetti.

"Adıyaman İl ve İlçe Teşkilatlarımız kurulduğu günden beri halkımızın sorun ve sıkıntılarına eğilmekte ve bu sorunların çözümü için bir uğraş içerisinde olmaktadır." şeklinde konuşan Yetiş şöyle devam etti:

"Bu davamızın bir gereğidir, çünkü biz bulunduğumuz siyasi makamları, şahsımızın menfaati için değil halkımızın huzur ve refah içerisinde bir yaşam sürmesi için bir araç olarak görmekteyiz. Adıyaman, bütün ilçeleri ve köyleriyle beraber geçmişten beri gelen sorunlar yaşamaktadır. Bizler bu sorunların elbette ki farkındayız. İmkanlarımız ve gücümüz nispetinde bu sorunları yerinde tespit etmekte, ilgili kurumlara iletmekte ve takipçisi olmaktayız"

"Adıyaman'ımız 6 Şubat depreminde çok ağır bir yara almıştır"

Yetiş, depremin acı tablosunu gözler önüne sererek şöyle konuştu:

"Geçmişten beri var olan sorunların üzerine depremle beraber daha ağır sorunlar eklenmiş, ilimizin kendi içinde demografik yapısı kısmen değişmiş ve dışarıya göç vermiştir.  Bütün bunların farkında, fehminde ve duyarlılığında, depremin yaşandığı ilk saatten itibaren bütün üyelerimizi seferber ederek birkaç saat içerisinde Umut Kervanı yardım kuruluşuyla beraber bir yardım çadırı kurup depremzedelerin yardımına koştuk. Başta Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu olmak üzere partimizin Genel Merkez yöneticileri ve il başkanlarımız ilimizi çok sık ziyaret ederek yanımızda durdular. Halkımıza birlikte koşup ilimizde kurulun Bakanlık Koordinasyon Merkezine sürekli sahada acil halledilmesi gereken sorunları ilettiler. Depremden fazla etkilenmeyen yakın illerdeki tüm teşkilatlarımız üyeleriyle beraber yardımımıza koşup hem arama kurtarma hem de çok yoğun bir yardım faaliyetinde bulundu. İl ve ilçe teşkilatlarımızla depremden daha ağır bir şekilde etkilenen başta Gölbaşı, Besni, Tut, Çelikhan ve diğer ilçelerimizin hepsini gezip Adıyaman ve ilçelerimize bağlı olan 453 köyden 200’ün üzerinde köyü ziyaret edip yardım elimizi uzatarak yaralarını sarmaya, yanlarında durmaya, kendi acımızı bir kenara bırakarak onların acılarını yaşamaya ve teselli vermeye çalıştık. Bu vesileyle huzurunuzda başta Genel Başkanımız olmak üzere partimizin tüm organlarına ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu kongre, yeni bir dönemin başlangıcıdır"

HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanı İrfan Demiral

Kongre sonrası güven tazeleyen İrfan Demiral, Kahta'nın; tarihi, kültürel zenginlikleri ve coğrafi konumuyla bölgenin önemli bir ilçesi olduğuna dikkat çekerek depremde vefat edenlere rahmet diledi.

Demiral açıklamasında, "Kahta ilçemizin geleceği ve HÜDA PAR'ın misyonunu daha da güçlendirmek için toplanmış bulunmaktayız. Kahta, tarihi, kültürel zenginlikleri ve coğrafi konumuyla bölgemizin önemli bir ilçesidir. Bizler, Kahta halkının ihtiyaçlarına duyarlılıkla yaklaşıyor ve bu güzel ilçenin kalkınması ve refahı için çaba sarf ediyoruz. Bu kongre, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Kahta ilçemizin sorunlarına çözüm üretmek, vatandaşlarımızın sesi olabilmek ve partimizin ilçemizdeki gücünü artırmak için birlikte çalışacağımız bir fırsattır. Hep birlikte, Kahta'yı daha yaşanabilir ve müreffeh bir ilçe haline getireceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin birçok sorununa dikkat çektik. Bu sorunların en başında ulaşım ve yol problemi gelmektedir. Bununla birlikte altyapı eksiklikleri, istihdam olanakları, madde bağımlılığı, içme suyu temel sorunlarımız arasındadır. Bizim bu sorunlara dair çözüm önerilerimiz mevcuttur. Bugün bu çözüm önerilerini yetkili makamlara iletiyor ve takibini sürdürüyoruz. Siz aziz halkımızın desteği ve katılımı ile bu sorunların çözüme kavuşacağına inanıyorum." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongreye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saat 14.00'te başlayan kongre delegelerin oy kullanmasının ardından 17.00'de sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler