Halk kavga ve gürültünün eksik olmadığı parkların güvenli hale gelmesini istiyor

Gaziantep halkı, Şehitkamil ilçesinde gençlerin buluşma noktası haline gelen Seyrantepe Kent Parkı'nda gençlerin kavga etmesinden ve çıkardıkları gürültüden rahatsız olduklarını söyleyerek şikayetçi oldu.

Ekleme: 09.09.2023 17:55:04 / Güncelleme: 09.09.2023 18:08:58 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yer alan Seyrantepe Kent Parkı, gençlerin gözde buluşma noktası haline gelen ancak parkı mesken edinen gençler, parkta ortaya çıkarttıkları kavgalar nedeniyle vatandaşları rahatsız ediyorlar. Vatandaşlar, parkta neredeyse her akşam yaşanan kavgalar nedeniyle endişe duyuyor ve çocuklarıyla parka gelmekte tereddüt ediyorlar.

Özellikle akşam saatlerinde güvenlik kameraları ve yeterli ışıklandırmanın olmamasını fırsat bilen gençler kavga ve gürültü çıkarttıkları parklarda ailelerin ve çocukların gözü önünde madde kullanıp satışını gerçekleştiriyorlar.

Gece geç saatlere kadar parklarda zaman geçiren gençler yeteri güvenlik önlemi olmadığından dolayı hem uyuşturucu maddeye bulaşıyor hem de parklarda zaman geçiren diğer vatandaşları ve çevre binalarda ikamet eden bina sakinlerini rahatsız ediyor.

İlçe genelinde son zamanlarda gözle görülür bir şekilde artan uyuşturucu madde kullanımı çocukların zaman geçirdiği parklarda kullanılmaya devam ediliyor. Özellikle yeşil alanları tercih eden madde bağımlıları alan içerisinde tenha olan yerler ve tuvaletlerde madde kullanıyor. Madde kullanan bağımlılar kendilerinden kalan malzemeleri de olduğu gibi bırakıp gidiyor.

Gün boyu parkta güvenliğin olmaması parkta güvenlik önlemlerinin ne kadar basite alındığını gösteriyor. Gün boyunca herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması gelişigüzel herkese parkta rahatsızlık yaratma alanı yaratıyor. Parkta oturan vatandaşlar ise durumdan bir hayli şikayetçi.

Her gece parkta kavgaların yaşandığını ve bölgede huzursuzluk çıktığını belirten bölge sakinleri yetkililere seslenerek duruma müdahale edilmesini istediler.

Söz konusu parkta oturmaya ve çocuklarını göndermeye korktuklarını dile getiren vatandaşlar, Artık parklara birer bekçi gerektiğini. Çünkü parkların eskisi kadar güvenli olmadığını. Çocuklarını tek başlarına parka göndermeye korktuklarını. Gönül rahatlığıyla çocuklarını parklara göndermek istediklerini belirtiler.

Yusuf Çiçek

Mahalle sakinlerinden Yusuf Çiçek, "Seyrantepe Kent parkı dediğimiz merkezi yerde ailemizin huzur bulacağı adı altında yapılan büyük parkta, biz son zamanlarda bayağı bir olaylarla karşılaştık ailelerimizle birlikte gelip rahatça oturabileceğimiz parkta son zamanlarda gerek çevre semtlerden gelen gençler gerek Seyrantepe semtindeki gençler kavga çıkartıyorlar. Biz valimizden belediye başkanımızdan Emniyet Müdürlüğünden bu konu hakkında yardım talep ediyoruz." dedi.

Ailesiyle rahatça parkta oturamadığını belirten Çiçek, "Bu mis gibi parkımızda akşam vakitleri emeklilerimiz, ailelerimiz gelip rahatça oturamıyorlar. Biz Seyrantepe halkı olarak buraya bir polis noktası kurulmasını istiyoruz. Biz burada rahatlıkla oturamadıktan sonra bu parkın bir anlamı yok. Bu sıcaklarda evimizin içine hapis kaldık. Bir an önce bu duruma el atılması gerek polis noktası gerek sivil ekipler yollanmalıdır." ifadelerini kulandı.

Muhammet Ateş

Son 2 yıl içerisinde aşırı derecede huzursuz bir ortam yaşadıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Muhammet Ateş, "Çocuklarla parka çıkmayı bırakın bizim bile parka çıkıp da huzurlu bir şekilde dolaşmamız imkânsız bir hale geldi. Çok sıkıntılı bir şekilde silah sıkmalar sürekli bıçaklanma olayları sürekli kavga ve gürültü yani bu Seyrantepe gibi bir semt için çok kötü bir durum. 30 bine yakın insan için küçük bir polis noktası oluşturması en azından bir iki devriye sivil ekibin dolaşması gerekir. Bizim bu sistemlerimizden sonra devlet büyüklerimiz yetkililerimiz belediye başkanlarımız bunu bir rica olarak algılasınlar biz onlardan normalde bize sağlamaları gereken huzur ortamını istiyoruz." dedi.

Mehmet Öztürk

Mahallenin emekli sakinlerinden Mehmet Öztürk, "Seyrantepe halkı olaraktan semtimizin güvencesi için buraya bir polis noktası kurulmasını istiyoruz. Çevre semtlerden gelen gençlerin kavga ve gürültüleri bizleri çok rahatsız ediyor her gün burada ayrı ayrı kavgalar ve olaylar yaşanıyor ailemizle beraber parkta huzurlu şekilde oturamıyoruz buraya bir polis noktası kurulmasını istiyoruz." ifadelerini kulandı.

Ali Rıza Özkaya

7 yıldan beridir Seyrantepe Mahallesi'nde oturuyorum ama gün geçmiyor ki olaysız bir günümüz olmasın diyen Ali Rıza Özkaya, "Daha dün silahlı kavgalar yaşandı bunun şokunu atlatmadan aşağıdaki parkta gençlerin birbirlerini bıçakladıklarını öğrendik. Bizim tek istediğimiz şey buraya bir polis noktası kurulması. Ailemizle akşam vakitleri gelip burada oturup sohbet edemiyoruz. Gençlerin gruplar halinde dolaşıp birbirlerine sataşmaları bizleri çok rahatsız ediyor. Ailemizle beraber huzurlu bir şekilde parklarda oturamıyoruz yetkililerden ricamız buranın güvenlik önlemlerinin arttırılması." ifadelerini kullandı.

Ömer Bal

Mahalle sakinlerinden Ömer Bal, "Biz Seyrantepetepe halkının parklarda rahatça oturabilmeleri için, huzurlu bir ortam için bir polis noktası istiyoruz. Sayın Emniyet Müdürümüzden, Sayın Valimizden değerli Belediye Başkanlarımızdan rica ediyoruz. Buraya bir polis noktası yapılması gerekiyor. (İLKHA)

İlgili Galeriler