Dikkat: iPhone'lara casus girdi!

Kanada'da Toronto Üniversitesi'ne bağlı Citizen Lab, Apple cihazlarında yeni keşfedilen bir casus yazılım bulduklarını açıkladı.

Ekleme: 09.09.2023 12:38:31 / Güncelleme: 09.09.2023 12:38:52 / Güncel
Destek için 

Kanada'da Toronto Üniversitesi'ne bağlı Citizen Lab, Apple cihazlarında yeni keşfedilen bir casus yazılım bulduklarını açıkladı. Araştırmacılar kullanıcıların Apple cihazlarını güncellemeleri gerektiğini vurguladı.

Apple, iOS, iPadOS, macOS ve watchOS için acil güvenlik güncellemeleri yayımlayarak, NSO Group'un Pegasus paralı casus yazılımını yaymak için aktif olarak kullanılan iki sıfırıncı gün açığını yamadı.

Açıklar iOS 16.6.1 ve iPadOS 16.6.1 - iPhone 8 ve sonraki sürümleri, iPad Pro'nun tüm modelleri, iPad Air 3. nesil ve sonraki sürümleri, iPad 5. nesil ve sonraki sürümleri ve iPad mini 5. nesil ve sonraki sürümleri ile macOS Ventura 13.5.2 - macOS Ventura çalıştıran macOS cihazları ve watchOS 9.6.2 - Apple Watch Series 4 ve sonrası cihazları kapsıyor. Yani neredeyse Apple'ın tüm yakın dönem cihazları risk altında. Cihaz sahiplerinin casus yazılım kurbanı olmamaları için acilen güncelleme yapmaları gerekiyor.

Pegasus, telefonda depolanan şifreli mesajları gizlice okuyabiliyor, telefonun kamerasını ve mikrofonunu uzaktan açabiliyor ve telefonun konumunu sürekli olarak takip edebiliyor.

Etiketler: