70: İmparator Titus komutasındaki Roma İmparatorluğu ordusu Kudüs’ü işgal etti; şehir yağmalandı. Putperest Roma, uzun yıllar boyu semavi dinlerle savaşmış; özellikle İsevîlere karşı yüzyıllar boyu baskı, işkence ve kıyım politikasını uygulamıştır. (Roma İmparatorluğu ordusu Kudüs’ü işgal etti)
1916: Birinci Dünya Savaşı’nda İngiliz uçakları İstanbul Haydarpaşa Garı’nı bombaladı. (Haydarpaşa Garı bombalandı)
1927: ABD’li mucit Philo Taylor Farnsworth (Faylo Teylır Farnz vort) tamamen elektronik sistemle çalışan ilk televizyonu geliştirdi. Daha önce mekanik ve yarı elektronik televizyonlar icat edilmiş; bu gelişme, TV serüveninin geldiği son nokta olmuştu. (Elektronik sistemle çalışan ilk televizyonu geliştirildi)
1940: İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası, Londra’yı bombalamaya başladı. 57 gün kesintisiz devam edecek olan bu gece bombardımanlarına Der Blitz, yani “yıldırım” adı verilmiştir. Blitz, İngiltere çapında birçok kent ve kasabayı etkilemiş, Ancak asıl saldırı başkent Londra’yı hedef almıştı. 1941 yılının Mayıs ayı sonunda 40 bini aşkın sivil ölürken, bir milyondan fazla kişi de evsiz kalmıştı. (Nazi Almanyası, Londra’yı bombalamaya başladı)
1946: Türkiye’de ilk büyük devalüasyon yapıldı. 1,83 TL olan ABD
Doları’nın fiyatı, yüzde 54 artırılarak 2.83 TL’ye çıkarıldı. Devalüasyon, bir devletin resmi para biriminin diğer ülke dövizleri karşısında değer kaybettirilmesidir. Bu yolla ithal malları pahalılaşırken yerli malların fiyatı da aşağı çekilmiş olur. (Türkiye’de ilk büyük devalüasyon yapıldı)
1958: Ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı İsmet İnönü, “Sehpalar kurulursa, nasıl işleyeceğini kimse bilemez” dedi. Bir önceki gün, Başbakan Adnan Menderes, “idam sehpalarında can verenlerden ders alsalar ya” şeklinde bir açıklama yapmış ve İnönü de bu açıklamaya misilleme yapmıştı. Tarih gösterdi ki bu idam sehpaları düellosundan İnönü zaferle çıkmış ve polemikten 3 yıl sonra İnönü’nün de desteğini alan Cunta, Menderes ve iki bakanı idam etmişti. (“Sehpalar kurulursa, nasıl işleyeceğini kimse bilemez”)
2005: Mısır’da 24 yıldır iktidarda bulunan Hüsnü Mübarek, düzenlenen ilk çok partili seçimlerde oyların yüzde 88,6’sını alarak yeniden cumhurbaşkanı oldu. 1946’da Türkiye’de de uygulanan göstermelik çok partili sistemden ilham alan Hüsnü Mübarek, kurallarını kendisinin koyduğu, tüm aşamaların kontrol altında tutulduğu bir sistemde tıpkı 1946’da CHP gibi oyların yüzde 90’ını alma becerisi(!) göstermişti. (Hüsnü Mübarek, yeniden ‘’Cumhurbaşkanı’’)
2015: Batı Şeria’da siyonist işgalcilerin kundakladığı evde çıkan yangında şehid olan 18 aylık Ali Devabişe ve babasının ardından, saldırıda yaralanan anne Riham Devabişe de şehid oldu. (Riham Devabişe şehid oldu)