TÜED Uludağ Şube Başkanı Pars: Emeklileri enflasyon hesabından çıkartsınlar

Emeklilerin enflasyon hesabından çıkartılması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, enflasyon hesaplamasının emekliler arasındaki uçurumu ve makası açtığını belirtti.

Ekleme: 06.09.2023 14:35:04 / Güncelleme: 06.09.2023 14:35:04 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Geçtiğimiz günlerde 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri sonucu belli olan zam oranı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, emeklilerin durumunun farkında olduklarını, yılsonuna kadar emekli aylığını iyileştirecekleri açıklamasında bulunmuştu. Emeklilerin beklentisi ise seyyanen zam ve intibak kanunun çıkmasıdır.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, emeklilerin olmazsa olmazı seyyanen zam ve intibak kanunu istediklerini belirtti.

"Türkiye'de emeklilerin gündemini değiştiren olaylar yapılıyor"

Emeklilerin perişan durumda olduğunu belirten Pars, "Emeklilerin yüzde 80'ni açlık sınırının altında maaş alıyor. Bu hayat şartlarında nasıl bu para yetecek. Kiralar 7-8 bin TL oldu. Emeklilerin geçim derdi her geçen gün kötüye gidiyor. Beş yıldan beri emekliler her altı ayda bir kötüye gidiyor. Emeklilerin bir ayağı çukurdadır. Ekim ayını bekleyecek hali kalmadı.  Sayın Cumhurbaşkanı Meclisi toplayıp bir an önce düzenlemeyi yapın. Hiç olmazsa ekim ayında zamma geçelim. Seyyanen zam verilsin. Türkiye'de emeklilerin gündemini değiştiren olaylar yapılıyor." şeklinde konuştu.

"Bir an önce emeklilere verilecek olan zammı açıklasınlar"

Pars, "Sayın Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri lütfen sesimizi duyun. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. En düşük emekli maaşını asgari ücret yapın da emekliler ekim ayını beklemesin. Kış ayına rahat girsinler. Milletvekillerine sesleniyorum. Emekliler için ekim ayını beklemeden eylül ayında parlamento toplansın. Sayın Cumhurbaşkanı bir an önce emeklilere verilecek olan zammı açıklasınlar. Emekliler de en azından verilecek olan maaşı bilsinler." diye belirtti.

"Keşke Temmuz ayında bize zam vermeselerdi de bu zamları yapmasalardı"

Emeklilere seyyanen zam verilmesi için meclisi göreve çağırdıklarını söyleyen Pars, "Ekim ayında da hiç olmasa da kış mevsimine girerken yüzümüzü güldürdü diyelim. Çünkü TÜİK bizi ezdirdi. Keşke Temmuz ayında bize zam vermeselerdi de bu zamları yapmasalardı. Akaryakıta, doğalgaza, elektriğe ve gıdaya zam geldiği takdirde gelecek olan hiçbir şeyin önünde duramayız. Mutlaka onlara da aynı zam gelecektir." dedi.

"Emeklileri enflasyon hesabından çıkartsınlar"

Pars, "Eskiden bize kaşıkla veriyorlardı. Kepçe ile alıyorlardı. Ama temmuz ayında bize çay kaşığı ile verdiler. Aşçı kepçesi ile aldılar. Emeklileri perişan duruma düşürdüler. Emeklilerin olmazsa olmazı seyyanen zam ve intibak kanunu istiyoruz. Emeklileri enflasyon hesabından çıkartsınlar. Enflasyon hesaplaması emekliler arasındaki uçurumu ve makası açıyor. Herkese eşit zam versinler." diye konuştu. (İLKHA)