Tunus'ta siyasi kriz sürüyor: Nahda Hareketi'nin lider kadrolarına gözaltı

Tunus'ta İslami siyasi partilerden Nahda Hareketi'nin Başkan Yardımcısı Munzir el-Venisi ve Şura Konseyi Başkanı Abdulkerim el-Haruni gözaltına alındı.

Ekleme: 06.09.2023 11:25:04 / Güncelleme: 06.09.2023 11:32:00 / Dünya
Destek için 

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in 2021'de açıkladığı olağanüstü kararların ardından siyaset, ekonomi ve yargı alanında yaşanan krizler artarak devam ediyor.

Başbakanı görevden alan, Tunus Parlamentosu'nu fesheden, tüm milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıran, Yüksek Yargı Konseyini lağveden Batı destekli laik Cumhurbaşkanı Said, İslami Nahda Hareketi'nin lider kadrolarını da art arda gözaltına aldırmaya devam ediyor.

Nahda Hareketi'nden yapılan açıklamada, Başkan Yardımcısı Munsir el-Venisi ile Hareketin Şura Konseyi Başkanı Abdulkerim el-Haruni'nin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtildi.

Yine eski bir Nahda üyesi ve eski Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali de dün sabah saatlerinde gözaltına alınmış, 7 saatlik sorgulamanın ardından savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Hareketin lideri ve eski Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi de 17 Nisan'da gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Gannuşi'nin tutukluluğu devam ediyor. (İLKHA)