"Bursa Uluslararası Textile Show Fuarı" 10'ncu kez kapılarını açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde tekstil sektörünün ihracatına güç katma hedefiyle düzenlenen "Bursa Textile Show Fuarı" 10'uncu kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ekleme: 05.09.2023 14:45:04 / Güncelleme: 05.09.2023 14:45:30 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa’nın en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden birisi olan tekstil, uluslararası olarak tertip edilen fuar ile 10.'ncu kez düzenleniyor.

Bursa Textile Show Fuarı, BUTTİM Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Yerli ve yabancı birçok sektör temsilcisinin 5-7 Eylül tarihleri arasında ziyaret edebileceği ve alanında uzman isimlerin seminer vereceği fuarın açılış gününde Bursa protokolü, stand açan firmaları ziyaret etti.

Gerçekleştirilen Fuara, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş katıldı.

"Yeni ürünlerin tanıtılmasında çok büyük katkısı olur"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş

Fuarda bir konuşma yapan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ediyorum. Katıldığım ilk organizasyonlardan bir tanesi oldu. Tekstil fuarı geleceğin bir takım sıkıntılarını ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Yeni ürünlerin tanıtılmasında çok büyük katkısı olur. Tekstilde sıkıntıları olan arkadaşlarımın, sıkıntılarını gidereceğini düşünüyorum. Bugün Türkiye'de 10.5 civarında bir ihracat var tekstilde. Bunun 830 milyon dolarını bizim ilimiz karşılıyor. Onun için tekstilde bir numara merkez olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Şehir adına ciddi bir kazanım yeni renkler katar"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yeni bir fuar, yeni bir heyecan. 10. Tekstil Fuarı ile bir aradayız. Öncelikle bu fuarın oluşmasında emeği olan BTSO'ya yürekten teşekkür ediyorum. Şehir adına ciddi bir kazanım, yeni bir heyecan, yeni trendler yeni renkler katar. Modadaki yeni gelişmeleri buradaki farklı ülkelerden gelecek misafirlerle bulaşarak belirleyecekler. Bundan sonraki süreci belirleyecekler. Bugün BTSO Başkan vekilimiz ve BTSO Meclis Başkanımızın ev sahipliğinde ilk gün ziyaret edelim ve bu güzelliği hissedelim istedik. Ortam gayet güzel ve üretmek adına ciddi bir potansiyelleri var. Kış öncesi ekonomik anlamda doping olacağına yürekten inanıyorum" dedi. 

"Tekstil sektörü zor günlerden geçiyor"

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş

Fuarda bir konuşma yapan BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, "Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Fuarlarımız bizim bayramlarımız gibi. Ben sektör adına, tekstilciler ve BTSO adına hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Valim yaklaşık olarak 10. fuarımızı yapıyoruz şu anda. Yaklaşık 180 firmamız var. 180 firmamızla birlikte yaklaşık olarak da 51 ülkeden 300 civarında alıcıyı tekstil fuarında misafir ediyoruz. Bu hem Bursa ekonomisine hem de firmalarımıza, sektörümüze ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tekstil sektörü zor günlerden geçiyor inşallah bu fuarla beraber firmalarımız ciddi anlamda ihracata katkı yapar" ifadelerini kullandı. 

10. Bursa Textile Show Fuarı 5-7 Eylül tarihleri arasında ziyaret edebilecek. (İLKHA)

İlgili Galeriler