Bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir? Bebek anne karnında ne zaman hareket eder?

Anne adayları hamileliklerinin ilk haftalarında bebeğin hareketlerini ne zaman hissedeceklerini merakla araştırıyor? Bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir?

Ekleme: 05.09.2023 13:00:19 / Güncelleme: 06.09.2023 08:59:27 / Sağlık
Destek için 

Anne baba adayları büyük bir heyecan ve merakla anne rahmine düşen bebeklerinin hareketlerinin ne zaman hissedileceğini takip ediyor.. Annelik duygusunu hissettirmenin yanı sıra bu, bebeklerinin iyi ve sağlıklı olduğu mesajını da verir. Peki bu hareketler ne zaman hissedilir?

Uzmanlar bebeğin anne karnındaki hareketlerinin 8. haftada başladığını ancak bu hareketlerin anneye yansımasının daha geç olduğunu ifade ediyor. Özellikle ilk gebelikte bebeğin hareketlerinin anne tarafından ancak 18 ve 22. hafta arasında, sonraki gebeliklerinde ise 16. haftada hissedilebileceği belirtiliyor. 

Hareketleri hissetmenin anne adayının kilosuyla da bağlantısı var. Kilolu anne adayları bebeğin hareketlerini daha geç hissederken, zayıf anne adayları ilk hareketleri daha erken hissediyor. 

Hareketleri dinlenir pozisyonda hissetmek daha kolay. Hareketlerin hissedilmesi ilk zamanlarda düzenli değildir. Bazen bir gün hissedip sonraki birkaç gün hissedemeyebilirsiniz. 

Etiketler: