Kredi kartının son kullanma tarihi nerede yazar?

Kredi kartı artık hayatımızın her anına hakim. Çoğu ödeme artık nakit değil kredi kartıyla yapılıyor. Özellikle internet alışverişinde lazım olan kredi kartının son kullanma tarihi nerede yazıyor?

Ekleme: 05.09.2023 12:32:57 / Güncelleme: 05.09.2023 12:32:57 / Güncel
Destek için 

Temmuz ayında  banka kartlarıyla yapılan 752.5 milyarlık ödemenin 618.4 milyarının kredi kartı ile gerçekleştirildiği açıklandı. Kredi kartı hayatımızın her alanında hakim.. Pos'tan alışverişin yanı sıra artık online alışveriş çok yaygınlaştı.. Ödemelerin büyük bir kısmı da kredi kartından gerçekleştiriliyor.. Online alışveriş yaparken güvenli alışveriş kapsamında ödeme aşamasında bizden çeşitli bilgiler isteniyor.. Bunlardan bir tanesi de kartımızın son kullanma tarihi.. Kartın son kullanma tarihi geçtiyse alışverişi tamamlamak mümkün değil.. Peki kredi kartında son ödeme tarihi nerede yazar?

Kredi kartının son kullanma tarihi kartın ön yüzünde yer alır ve  genellikle iki sayı şeklinde bulunur. İlk bulunan sayı ay'ı, ikinci sayı ise yılı göstermektedir. Kartın  kullanım süresi çoğunlukla 3 yıldır. Kredi kartı kullanıcıları Banka ile görüşerek kartı yenilemeleri durumunda kullanıma devam edebilirler. 

Etiketler: