Milletvekili Dinç: Manevi değerlerine bağlı bir neslin bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz

Adana temasları kapsamında ASİM'e bir ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, manevi değerlerine bağlı olan bir neslin yetişmesini ve bu neslin ülkeyi yönetmesini istediklerini belirtti.

Ekleme: 05.09.2023 12:05:11 / Güncelleme: 05.09.2023 12:08:24 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Partisinin kongresine katılmak üzere Adana'da bulunan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç'in kamu kurum temsilcilerine ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda yaklaşık elli STK'yı bünyesinde birleştiren Adana Sivil İnisiyatif Meclisi'ne (ASİM) bir ziyaret gerçekleştirdi.

ASİM BaşkanI Mahmut Eraslan'ın karşıladığı Dinç, STK temsilcileriyle bir araya gelerek kente ve gündeme dair görüş alışverişinde bulundu.

Birçok ilde temaslarda bulunduğunu belirten Dinç, "Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Malatya ve Mersin'i dolaştım. 1-2 gündür Adana'ya da uğradık. Yani memleketin her tarafında geziyoruz. Özellikle mütedeyyin insanlarla istişare ediyor, sorun ve sıkıntılarını dinliyor, bu memlekete ne katabiliriz diye fikirlerine başvuruyoruz. Kendi gücümüz nispetinde bir şeyler yapıyoruz. Ben şuna inanıyorum insan hizmet etmek istese vakit çoktur. Gerçekte bu memlekete bir şeyler yapmak istersen, yüreğinden gelirse vakit çoktur." diye konuştu.

HÜDA PAR olarak İslam'ı ölçü aldıklarını vurgulayan Dinç, "Bizim partimizin bir duruşu var. Aslında herkes içindekini dışarıya vuruyor. Biz İslam'ı ölçü alan bir partiyiz ve bunu net söylüyoruz. Şurada böyle, orada şöyle görünelim değil. Biz bunu başta söyledik, parti programımıza yazdık. Her çalışmada da eğer İslam'ın ölçülerine uygunsa, hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan hikmetle bunu dile getirmeye çalışacağız. Değerlerimizin bu toplum içerisinde yaşamasını isteyen herkes bize göre HÜDA PAR'lıdır, velev ki bize oy vermesin." şeklinde konuştu.

"Milli ve manevi değerlerine bağlı bir neslin bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz"

"Bizim davamız HÜDA PAR'dan büyüktür. Bizim davamız HÜDA PAR'ın üstünde bir davadır" diyen Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gözümüz ne ihalelerdedir ne de koltuklardadır. Bu konuda gözümüz de gönlümüz de toktur. Gözümüz Allah'ın rızasında var. İstiyoruz ki Allah'ın rızasını gözetenler bu ülkeyi yönetsin, idare etsin. Biz de böyle düşünüyoruz. Bir kalpte Allah korkusu yoksa onun bu memlekete vereceği bir hizmet yoktur. Biz de her şeyden önce manevi değerlerine bağlı olan bir neslin yetişmesi ve manevi değerlerine bağlı bir neslin bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Bizim de yeni ataklar yapmamız, yeni fikirler geliştirmemiz ve bu toplumu kazanmamız için yeni stratejiler geliştirmemiz lazım. Bugün parti çalışmamızın temel gayesi, yani HÜDA PAR'ı özetleseniz temel amacımız, İslami, değerlerine bağlı bir toplumun oluşmasını istiyoruz. Başka bir amacımız yoktur."

"Adalet olmak üzere eğitim noktasında bir düzenleme gerekiyor"

Kente ve gündeme dair sıkıntılar olduğunu ve Dinç'in ziyaretini önemli gördüklerini ifade eden ASİM Başkanı Mahmut Eraslan ise, Adana'da, sadece Adana'ya has olmayan toplumun ortak sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Eraslan, "Bugün uyuşturucu Türkiye'de önemli bir sorun. Bununla mücadele edilmesi gerekmektedir. Bunu her platformda söylüyoruz. Bu işin torbacısı değil, baronlarının bertaraf edilmesi, bunlara müdahale edilmesi lazım. İstanbul Sözleşmesi... İsimler değişse de eğer kanun değişmezse o problem devam ediyor. İsmi değişebilir, gençliğin bu noktada, özgürlük ve hoşgörü adı altında, her şeyin mubah sayıldığı bir dönemde ki özgürlük sınırsız değildir, gençliğe doğru bir yatırım yapılması lazım. Daha planlı ve programlı olunması lazım. Şu an sanatkâr yetişmiyor. Eğitimde de düzenleme yapılması lazım. Bu buluşma benim nazarımda kıymetli bir buluşma. Toplumun farklı kesimlerinden temsilcilerle buluşmak önemli. Dediğim gibi ortak sorunlarımız var. Türkiye'nin aşağı yukarı her tarafında aynı sorunlar var. Onun için başta adalet olmak üzere eğitim noktasında bir düzenleme gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)