Sonbahar dönemi şap aşılamaları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde sonbahar şap aşılama kampanyası başlattı.Bu kapsamda Bursa'da yaklaşık 165.000 büyükbaş hayvana şap aşısı yapılması planlanıyor.

Ekleme: 04.09.2023 18:30:04 / Güncelleme: 04.09.2023 18:40:40 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa Tarım ve Orman il Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizin sınırlarımıza yakın bölgelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda SAT -2 serotipi şap hastalığı mihraklarının görüldüğü, hastalığın büyükbaş hayvanlarda oldukça ağır seyrettiği ve yayılma dinamiği ile ölüm oranının yüksek olduğunun tespit edilmesi dolayısıyla ülke genelinde ilkbahar döneminde yapılan programlı şap aşılama kampanyasını takiben SAT -2 de içeren yeni bir aşı ile tüm hayvan varlığımız yeniden aşılanmıştır." denildi.

"İlkbahar döneminde 350.000 aşı"

Yapılan açıklamada, bu kapsamda ilde ilkbahar döneminde yaklaşık 350.000 büyükbaş hayvana şap aşısı uygulanmıştır ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Şap hastalığı ölüme sebebiyet verebilen, et ve süt veriminde düşüklüğe neden olarak önemli ekonomik kayıplara yol açan bir hastalıktır. Bu sebeple şap hastalığı ile mücadelede aşılamanın önemi büyüktür. Aşılama sayesinde düşük maliyetlerle, büyük ekonomik kayıpların önüne geçmek mümkündür. Bu kapsamda ülke genelinde ilkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 dönem aşılama yapılmaktadır.1 Eylül 2023 tarihinde başlayan sonbahar şap aşılama kampanyası ile de il genelinde yaklaşık 165.000 büyükbaş hayvana şap aşısı yapılması planlanmaktadır.1 Eylül'de başlayan sonbahar şap aşılama kampanyası 17 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecektir." şeklinde kaydedildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler