Miraç Kandili ne zaman? Hangi gün oruç tutulur? Miraç Kandili 2024..2024 Dini günler takvimi..

İslam dünyası için büyük bir öneme sahip kandil, bayram gibi dini günler Hicri takvime göre belirlenmektedir. Peki 2024 Miraç Kandili ne zaman? 2024 dini günler takvimi..

Ekleme: 03.09.2023 13:53:08 / Güncelleme: 03.09.2023 13:54:37 / Güncel
Destek için 

Miraç,  itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" manalarına gelmektedir.  Urûc kökünden türemiştir. Mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilir. Hazreti Muhammed'in geceleyin Mescid-i Haram'dan Burak adı verilen binek üzerinde Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürülmesini ifade eder.

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Miraç Kandili 2024 yılında hangi güne denk geliyor? Dini Günler Takvimine göre Üç aylar 12 Ocak Cuma günü başlamakta  Miraç Kandili ise 6 şubat 2024 tarihinde idrak edilecektir. Miraç Kandili'nin gündüzünde oruç tutmak, geceyi ibadetle geçirmek önemlidir.

MİRAÇ KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Peygamberimiz (s.a.s)27 Recep 621 hicri tarihinde gece Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescidül – Haram'dan Beytü'l-Makdis'e (Kudüs) götürülür. Kur'an'ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında "İsra" adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)'in Beytü'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi oluşturur.

"İsra ve Miraç" olayı Allah'ın, Hazreti Muhammed'in Mekke'de gördüğü eziyetlere karşı bir tesellisi olarak kabul ediliyor.

Miraç gecesinde İslam ümmetine beş vakit namaz farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti vahyolundu.

Müslümanlara Miraç Kandili'nde, namaz borcu olanların kılabildiklerince namaz kılması, namaz borcu olmayanların ise nafile namaz kılması, Kur'an-ı Kerim okuması, istiğfar ve dua etmesi tavsiye ediliyor.

2024 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Etiketler: